Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Florin Cîțu a demisionat de la șefia Senatului după ce PNL a decis să-l dea afară/ Alina Gorghiu preia interimarul în perioada vacanței parlamentare / Ministrul Energiei, Virgil Popescu, este supus votului Camerei Deputaților la moțiunea simplă /

Breaking News:

Dan Adamescu şi Daniel Tudor, audiaţi în legătură cu falimentul Astra Asigurări

Afaceristul Dan Adamescu, patronul Astra Asigurări, companie intrată în faliment, a ajuns luni la sediul din Bucureşti al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Dan adamescu cu dna (4)

Adamescu a fost chemat la DNA în calitate de suspect şi trebuie să dea detalii în legătură cu falimentarea companiei amintite. Procurorii îl bănuiesc pe afacerist de comiterea mai multor infracţiuni, respectiv că a falimentat Astra Asigurări cu bună ştiinţă.

Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară a decis în septembrie anul trecut intrarea în faliment a companiei Astra Asigurări, iar acţiunea a fost parafată, practic, în decembrie anul trecut de magistraţii de la Tribunalul Bucureşti.

Procurorii DNA consideră că prin falimentarea Astra Asigurări, Adamescu a creat un prejudiciu de peste 700 de milioane de lei.

Tot luni, însă, este audiat la DNA şi Daniel Tudor, fostul şef al ASF, personaj intrat în atenţia procurorilor după ce Ilie Carabulea, patronul Carpatica, a făcut un denunţ împotriva sa acuzându-l că a luat şpagă de sute de mii de euro pentru ca firma Carpatica să scape basma curată după un control.

Tudor se consideră nevinovat şi spune că “atât Astra, cât şi Carpatica au fost supuse unui control pentru care s-a dat o decizie şi ca urmare a acestui control s-a ajuns în situaţia în care sunt acum. Noi am sesizat o problemă. S-au făcut 12 puncte în care s-au găsit nişte neregularităţi. Major era problema contractului de reasigurare. Atât la Carpatica, cât şi la Astra s-au dat 3-4 luni de zile ca să-şi reglementeze situaţia. E un lucru normal. Nu poţi să te duci să închizi pe loc o societate cu atâţia asiguraţi. Nu şi-au reglementat şi au ajuns unde au ajuns. Am fost cinci luni de zile preşedinte la ASF. Intenţia mea a fost să readuc pe linia de plutire aceste societăţi. Aceste societăţi care sunt în top cinci, nu puteau fi aduse pe linia de plutire decât în 3-5 ani. Nu s-a reuşit, s-a ajuns la faliment. Carpatica nu fusese controlată de şase ani de zile, iar Astra de opt ani de zile. Eu am făcut primul control acolo, am luat măsuri şi cred că ASF a luat în continuare măsuri şi de-aia s-a ajuns aici”.

2 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv