Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Legea privind carantinarea și izolarea intră sâmbătă la vot final / Cazanciuc: „E nevoie de mai multe modificări” / JUSTIȚIE: Magistrații CAB au respins definitiv contestațiile lui Gabriel Oprea / El va fi judecat pentru ucidere din culpă / EXTERNE: Grecia testează toți turiștii / Olanda impune carantinarea românilor /

Breaking News:
 

Evaziune de peste 21 de milioane de euro din comerţul cu cereale

O rețea de peste 90 firme a produs o evaziune de peste 21,42 milioane euro (96.420.796 lei) din comerţul cu cereale, prin sustragerea de la plata TVA și a impozitului pe profit, informează Direcţia Generală Antifraudă Fiscală (DGAF).

antifrauda, DGAF Cereale

“Grupul de firme acționa ca intermediar între producătorii de cereale, traderii din portul Constanța și procesatorii de pe piața internă. În noiembrie 2015, DGAF a sesizat procurorii DIICOT care, în data de 20.10.2015, au efectuat 39 de percheziţii domiciliare şi la sediile unor societăţi comerciale de pe raza judeţelor Galaţi, Brăila, Vrancea şi a municipiului Bucureşti”, se arată în comunicatul DGAF transmis redacţiei.

Reprezentanții firmelor investigate au organizat un circuit complex, în care 80 de firme justificau cantitățile de cereale deţinute prin înregistrarea în contabilitate a facturilor fictive provenite de la alte 12 firme furnizoare, tip fantomă, şi se înregistrau cheltuieli nereale pentru a se diminua baza impozabilă şi obligaţiile fiscale.

Au fost înregistrate achiziții și livrări fictive de cereale și oleaginoase (grâu, porumb, orzoaică, soia, semințe de floarea soarelui etc), îngrășăminte și materiale de construcții (oţel beton, ciment alb, var etc.), necesare creării unei proveniențe aparent licite.

Contravaloarea operațiunilor fictive era virată în conturile firmelor fantomă, iar sumele erau apoi retrase în numerar de la ATM în aceeași zi – în total, în perioada ianuarie 2011–aprilie 2015, au fost retrași peste 78,58 milioane euro (353.618.262 lei) în numerar.

Demersurile de cooperare dintre DIICOT şi DGAF “au fost derulate cu respectarea competenţelor materiale specifice fiecăreia dintre cele două structuri, în condiţiile stabilite prin documentele de cooperare încheiate în acest sens”, se mai arată în comunicat.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv