Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Florin Cîțu a demisionat de la șefia Senatului după ce PNL a decis să-l dea afară/ Alina Gorghiu preia interimarul în perioada vacanței parlamentare / Ministrul Energiei, Virgil Popescu, este supus votului Camerei Deputaților la moțiunea simplă /

Breaking News:

Florian Walter, adus cu duba la DNA. Denunţătorii încep să bată în retragere!

Afaceristul Florian Walter, patronul Romprest, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, după ce sâmbătă a fost adus în ţară din Emiratele Arabe Unite.

sursa foto transilvaniareporter.ro
sursa foto transilvaniareporter.ro

Walter este acuzat de evaziune fiscală şi spălare de bani, respectiv că ar fi prejudiciat statul cu circa 18 milioane de euro. Afaceristul s-a refugiat pentru aproape un an în Emiratele Arabe Unite însă, între timp, autorităţile de la noi au obţinut extrădarea sa.

Luni, procurorii DNA au preluat dosarul afaceristului DIICOT. Formula este cât se poate de simplă. Oamenii legii au disjuns dosarul lui Walter din cel al Romprest, dosar anchetat de DIICOT, şi conexat la o altă clauză instrumentată de procurorii DNA.

Aşa s-a ajuns ca, luni, Florian Walter să fie dus în cătuşe din Arestul Central al Poliţiei Capitalei către sediul DNA din Bucureşti. Reprezentanţii lui Walter susţin că patronul Romprest nu a fugit din ţară ci se afla în concediu în acea perioadă şi s-a pus la dispoziţia autorităţilor din Dubai imediat cum a aflat de existenţa urmăririi penale.

Mai mult, avocaţii lui Walter susţin că afaceristul a fost plasat de autorităţile locale sub control judiciar, pentru a-şi putea pregăti apărarea şi că a făcut eforturi personale pentru a ajunge în ţară în momentul în care şi-a dat seama că îi este din ce în ce mai dificil să colaboreze cu autorităţile de la Bucureşti din cauza distanţei.

Walter susţine că este nevinovat şi că se teme pentru viaţa sa. Mai mult, acesta spune că există documente care să ateste nevinovăţia sa.

În plus, există informaţii conform cărora fraţii Daniel şi Nicolae Capră, foşti acţionari de la clubul de fotbal Petrolul Ploieşti care au depus un denunţ împotriva lui Walter, ar da-o la întors.

Astfel, fraţii Capră au spus, în faţa magistraţilor, că denunţul prin care îi informau pe oamenii legii de infracţiunile pe care le comisese sau avea de gând să le comită Walter a fost făcut la presiunea procurorilor, care ar fi dorit să-şi treacă în palmares “un peşte mai mare”.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv