O furtună violentă a „măturat” Capitala și județul Ilfov timp de aproape o oră, luni după-amiază. Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare nowcasting de Cod Portocaliu, iar ISU a transmis mesaje RO-Alert.
Șiroaiele de apă au pătruns în unele stații de metrou, dar și în două centre comerciale.
Gurile de canalizare au refulat.
Totodată, pe Aeroportul Otopeni nu au putut fi operate 5 zboruri.
Mai multe linii de tramvai, troleibuz și autobuz au fost blocate de acumulările de apă și de copaci căzuți peste carosabil sau rețelele de contact, potrivit Societății de Transport București (STB).
Pe bulevardul Corneliu Coposu, tramvaiele de pe liniile 4, 40 și 55 au fost blocate timp de 70 de minute în intersecția cu strada Sfânta Vineri, din cauza bălților formate pe șine. Situația a fost similară în zona Piața Eroii Revoluției, unde circulația tramvaielor 7, 10, 19 și 25 a fost reluată abia după ora 16:40.
Pe strada Antiaeriană, un copac căzut pe rețeaua de contact a dus la blocarea troleibuzelor liniei 96, iar pe strada Munții Carpați, traseul autobuzului 227 a fost complet obstrucționat. Pe Calea Plevnei, la stația Mircea Vulcănescu, troleibuzele liniei 85 au fost blocate parțial de un alt copac doborât de vânt. Probleme similare s-au înregistrat și pe Calea Giulești, unde tramvaiele liniilor 11 și 44 au fost oprite temporar în zona Cimitirului Calvin.
La capăt de linie CET Sud Vitan, autobuzele 123 și 135 au fost afectate de inundațiile de pe carosabil, iar la Pod Mihai Bravu, troleibuzele liniilor 72, 73 și 76 nu au putut circula din cauza apei acumulate. În zona Râul Colentina, atât tramvaiele de pe linia 21, cât și troleibuzele liniei 66 au fost blocate parțial de un copac căzut și acumulările de apă. Echipele STB, alături de echipele ADP, au fost mobilizate în mai multe puncte ale orașului pentru remedierea problemelor și reluarea circulației în condiții de siguranță.
Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) a transmis că a înregistrat peste 800 de solicitări prin apel la numărul unic de urgență 112.
„Având în vedere numărul ridicat de intervenții, au fost dispuse măsuri pentru suplimentarea efectivelor ce intervin, prin încadrarea tuturor resurselor disponibile, prin chemarea la serviciu a pompierilor din ture libere. Astfel, în momentul de față, peste 550 de pompieri acționează atât pentru eliminarea efectelor negative ce au survenit ca urmare a fenomenelor meteo, cât și pentru celelalte tipuri de risc pe care le gestionăm zilnic”, potrivit DSU.