Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu îi transmite din Qatar lui Cîrstoiu: „Să răspundă la toate acuzațiile. Eu nu i-am cerut lămuriri, dânsul trebuie să se explice bucureștenilor” /JUSTIȚIE: Fost director alTermocentralei Rovinari, trimis în judecată pentru luare de mită / ANM: Vreme ploioasă, temperaturile scad brusc cu până la 15 grade / 

Breaking News:
În ciuda identificării de către EMA a unei posibile reacții de cauzalitate cu formarea de cheaguri de sânge, dar și a valului de neîncredere din partea românilor, care renunță „pe capete” la programare...

Gheorghiță nu renunță la AstraZeneca: „Se continuă vaccinarea pentru toate categoriile de vârstă”

Col. dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19, nu renunță la dozele AstraZeneca, în ciuda identificării de către EMA a unei posibile reacții de cauzalitate cu formarea de cheaguri de sânge, dar și a valului de neîncredere din partea românilor, care renunță „pe capete” la programare.

„Se continuă vaccinarea pentru toate categoriile de vârstă. Persoanele vaccinate cu prima doză vor primi și a doua doză. Pentru persoanele cu tromboze după prima doză se vor decide pașii următori împreună cu medicul de familie”, a anunțat Gheorghiță, joi, într-o conferință de presă.

Valeriu Gheorghiță a precizat că persoanele care au avut un eveniment trombotic au contraindicaţie cu vaccinul de la AstraZeneca şi vor continua vaccinarea cu un vaccin produs de o altă companie, cel mai probabil de la Pfizer.

Simptome de evenimente trombotice

Președintele CNCAV a explicat la ce simptome apărute după vaccinare oamenii trebuie să meargă la medic: dificultăţi de respiraţie, dureri în piept, umflături ale mâinilor, dureri abdominale, simptome nerurologice, durere de cap care nu cedează la tratamentele obişnuite şi asociată cu tulburări de vedere, mici pete de sânge în afara locului de administrare.

El a insistat ca românii să nu refuze vaccinul AstraZeneca:

„Situația epidemiologică din România e îngrijorătoare. La 100 de oameni cu COVID, 2,5 persoane decedează. În ultimul timp s-a înregistrat o creștere a gravității cazurilor. Evenimentele tromobotice post-vaccinare sunt extrem de rare. Ca atare, având în vedere con textul epidemiologic din România e foarte important să se continue vaccinarea cu toate produsele disponibile și la parametri cât mai ridicați. Temporizarea sau renunțarea la vaccinare ne pot aduce în fața unor forme severe de îmbolnăviri și ne îndepărtează de atingerea imunității de grup. Toate autoritățile din domeniu și specialiștii în domeniul medical monitorizează cu atenție toate datele științifice disponibile”.

Întrebat ce opțiune au cei care au făcut prima doză de vaccin și doresc să renunțe la rapelul cu AstraZeneca, Gheorghiță a răspuns că aceștia au una singură: să continue cu același tip de vaccin AstraZeneca.

Despre cât de imunizați sunt cei care au făcut prima doză și nu mai doresc să continue cu rapelul, șeful campaniei de vaccinare a răspuns: „Avem această plajă de la 8 la 12 săptămâni în care pot decide să continue vaccinarea”.

„Rolul nostru este să liniștim oamenii, pentru că deciziile trebuie să fie unele bazate pe dovezi științifice”, a insistat el.

„Au fost raportate 220 de tromboze la 34 de milioane de vaccinări”

„EMA identifică o posibilă reacție de cauzalitate cu formarea de cheaguri de sânge. Au fost analizate toate cazurile raportate. La nivel mondial au fost raportate aproximativ 220 de tromboze din 34 de milioane de vaccinări. Beneficiile vaccinării depășesc eventualele riscuri. Emer Cooke, directorul executiv al Agenției Europene pentru Medicamente, a precizat foarte clar că nu s-au identificat factori de risc legate de vârstă, sex”, a precizat Gheorghiță.

EMA, despre vaccinul AstraZeneca: Posibilă reacție de cauzalitate cu formarea cheagurilor

Totuși, Italia, Spania și Germania au impus restricții pentru vaccinul AstraZeneca: acesta se va administra doar persoanelor de peste 60 de ani.

70 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv