Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ridicarea imunității fostului ministru al Agriculturii, vot în Camera Deputaților / JUSTIȚIE: Chesnoiu a demisionat, DNA îl acuză de abuz în serviciu / 

Breaking News:

Gorghiu, audiată de judecătorii CAB în dosarul mituirii de către Vlasov a unui deputat

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu este audiată, luni, de magistrații Curții de Apel bucurești (CAB), în dosarul în care Mihail Vlasov este judecat pentru mituirea unui parlamentar în scopul inițierii proiectului de lege prin care Registrul Comerţului să treacă în subordinea Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), al cărei președinte a fost Vlasov până la arestarea într-un prim dosar (martie 2014).

gorghiu

Alina Gorghiu este unul dintre deputații care au semnat inițiativa legislativă, alături de fostul premier Victor Ponta, în calitate de deputat, și de membri ai UDMR.

Așa cum și procurorii DNA au audiat-o pe Gorghiu, magistrații CAB au încercat acum să afle cât mai multe detalii despre modul în care a fost inițiat proiectul de lege.

“Nu cunosc despre speța în sine, nu se impută nimic inițiativei în sine. Îmi pare rău că o anumită inițiativă parlamentară semnată cu bună credință de anumiți parlamentari este subiectul unui dosar penal”, a spus Gorghiu, după audierea sa ca martor.

Ea a susținut că a vorbit de câteva ori cu Vlasov și că știa că este președintele CCIR.

„La data de 26 februarie 2013, inculpatul Mihail Vlasov, în calitate de președinte al Colegiului de Conducere al Camerei de Comerț și Industrie a României (C.C.I.R), i-a solicitat unui membru al Parlamentului României (deputat) să îi susțină interesele prin promovarea unui proiect de act normativ intitulat „Lege privind registratorii comerciali și activitatea de înregistrare în registrul comerțului”.

Solicitarea a fost formulată în contextul demersurilor inculpatului de a influența adoptarea unui act normativ prin care Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) să poată prelua Oficiului Naţional al Registrului Comerţului (ONRC). Scopul determinant al acestui demers legislativ îl reprezenta controlarea veniturilor obţinute din activitatea desfăşurată de Registrului Comerţului.

În schimbul susținerii proiectului de lege, Vlasov Mihail, în calitatea sa de președinte al Colegiului de conducere al Camerei Naționale, i-a promis deputatului respectiv, la cererea acestuia, că îl va numi în funcția de arbitru în cadrul Curții de Arbitraj Comercial Internațional de pe lângă Camera de Comerț și Industrie a României.

Deputatul respectiv era membru în Comisia juridică a Camerei Deputaților, comisie permanentă competentă să avizeze propunerile legislative, înainte ca acestea să fie supuse votului în plen.

În baza înţelegerii anterioare, inculpatul Mihail Vlasov a pus pe ordinea de zi a şedinţei din data de 6 martie 2013 a Colegiului de conducere al C.C.I.R cererea deputatului de acordare a funcţiei de arbitru, a supus votului membrilor colegiului şi a votat alături de aceştia numirea deputatului respectiv în funcţia de arbitru în cadrul Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional de pe lângă C.C.I.R.

Vlasov se află în închisoare din 18 iunie 2015, în urma condamnării la 5 ani cu executare pentru trafic de influență într-un prim dosar, fiind prins în flagrant când primea 200.000 de euro șpagă de la un om de afaceri pentru a-i rezolva un dosar la Curtea de Arbitraj.

96 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv