Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: USR, Forța Dreptei și 2 PNL-iști au atacat la CCR legea pe care Guvernul Ciolacu și-a asumat răspunderea / Moşteanu: „Am blocat proiectul, nu va creşte niciun fel de taxă” / 

Breaking News:

Greva profesorilor se extinde: Ceferiștii amenință cu oprirea trenurilor. Parlamentarii se pregătesc însă de minivacanță

Greva generală declanșată de profesori în urmă cu o săptămână amenință să cuprindă și alte ramuri de activitate.

Mai întâi, sindicatul Sanitas a anunțat că va recurge la o formă similară de protest, iar luni, ceferiștii au ieșit în stradă, în fața sediului Ministerului Transporturilor, cu precizarea că vor opri trenurile de călători, de la 1 iulie, dacă nu le sunt soluționate revendicările.

În tot acest timp, parlamentarii se pregătesc de minivacanța de Ziua Copilului și de Rusalii. Practic, ei vor avea liber începând de miercuri după-amiază, timp de o săptămână.

Federaţia Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din România solicită aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli la CFR Călători şi CFR Infrastructură şi aplicarea Statutului personalului feroviar.

„Ceferiştii sunt revoltaţi de continuarea degradării condiţiilor de călătorie cu trenurile de călători ale CFR Călători şi în anul 2023, din cauza lipsei fondurilor de reparaţii material rulant şi al fondului de investiţii. Ceferiştii sunt revoltaţi pe reţinerea celor 10% la Bugetele de compensaţie/subvenţie şi la facilităţile de călătorie. Ceferiştii sunt revoltaţi pe faptul că CFR Călători în anul 2023 funcţionează pe un Buget mai mic decât în anul 2022, deşi preţurile sunt duble. Ceferiştii sunt revoltaţi pe favorizarea Operatorilor de Transport Feroviar de Călători privaţi, în raport cu OTF de Stat CFR Călători”, reclamă protestatarii.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv