Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

ANM: Cod Galben de ploi torențiale în aproape toată țara  / POLITICĂ: Ședință de Guvern, pentru aprobarea rectificării bugetare / Fonduri suplimentare pentru SRI, SIE și SP / Pensiile vor fi majorate cu 14% / POLITICĂ: Guvernul Orban prelungește până la mijlocul lui septembrie starea de alertă /

 

Breaking News:
 

ÎCCJ întreabă CJUE, la solicitarea Cameliei Bogdan, dacă CCR se poate amesteca în activitatea sa

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis luni, în cadrul procesului în care judecătoarea Camelia Bogdan contestă excluderea sa din magistratură, să sesizeze Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) asupra modului în care Curtea Constituţională a României (CCR) a decis că Instanța supremă a cosntituit ilegal completurile de 5 judecători. Cu alte cuvinte, dacă CCR, care nu este instanță de judecată, se poate amesteca în activitatea ÎCCJ.

“Admite, în parte, cererea de sesizare a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene. În temeiul dispoziţiilor art. 267 din Tratatul privind Funcţionarea Uniunii Europene sesizează Curtea de Justiţie a Uniunii Europene în vederea pronunţării unei hotărâri preliminare cu privire la următoarea întrebare: Articolul 2 din Tratatul privind Uniunea Europeană, articolul 19 alineatul (1) din acelaşi tratat şi articolul 47 din Carta Drepturilor Fundamentale ale Uniunii Europene trebuie interpretate în sensul că se opun intervenţiei unei curţi constituţionale (organ care nu este, potrivit dreptului intern, instanţă de judecată) cu privire la modalitatea în care instanţa supremă a interpretat şi aplicat legislaţia infraconstituţională în activitatea de constituire a completurilor de judecată?”, se arată în decizia Instanţei supreme.
 
Este singura întrebare admisă de ÎCCJ, din cele câteva solicitate de judecătoarea Camelia Bogdan.
 
Totodată, Instanţa supremă a suspendat judecarea procesului deschis de Camelia Bogdan împotriva Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), până la pronunţarea de către CJUE a hotărârii preliminare.
 
În aprilie 2018, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a decis, pentru a doua oară, excluderea din magistratură a judecătoarei Camelia Bogdan, invocând săvârşirea de către aceasta a unor abateri disciplinare.
50 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv