Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Litoralul pentu toţi – ediția 2022 începe cu prețuri de la 34 de lei/noapte/persoană / 

Breaking News:

Iohannis, alături de Ciucă și Cîțu de Ziua Armatei, cu mesaj țintit: „Armata, o adevărată ancoră de credibilitate şi stabilitate”

Președintele Klaus Iohannis a ținut un discurs, luni, de Ziua Armatei, alături de premierul demis demis prin moțiune de cenzură, Florin Cîțu, și de ministrul demis al Apărării, Nicolae Ciucă, pe care șeful statului l-a desemnat premier.

Ciucă este general în rezervă și fost șef al Statului Major până în 2019, când s-a înscris în PNL.

Iar Iohannis făcut trimitere indirect la faptul că Ciucă, reprezentant activ al Armatei până acum 2 ani, este un exponent al Armatei, pe care președintele a caracterizat-o drept „o adevărată ancoră de credibilitate şi stabilitate”, care „se bucură de încrederea românilor, contribuind la menţinerea stabilităţii necesare dezvoltării societăţii noastre”.

„Disciplina, spiritul de sacrificiu, loialitatea, integritatea şi curajul care vă definesc sunt virtuţi adânc înrădăcinate în caracterul poporului român, care ne-au ghidat în atingerea idealurilor naţionale. Sunt trăsături definitorii ale Armatei României, una dintre instituţiile care se bucură de mult respect şi preţuire. Nu este deloc întâmplător că, în momentele decisive ale istoriei noastre puternic încercate, românii şi-au păstrat constant încrederea în Armată, ca o adevărată ancoră de credibilitate şi stabilitate. Astăzi, la fel ca în alte perioade dificile, trebuie să dovedim că suntem solidari şi capabili să depăşim provocările generate de pandemia de COVID-19. Salut contribuţia semnificativă a Armatei României la gestionarea crizei sanitare. Personalul medical militar, precum şi mijloacele necesare puse la dispoziţia autorităţilor civile au salvat numeroase vieţi. Armata, demnă de trecutul şi de eroii săi, rămâne un reper solid şi se bucură de încrederea românilor, contribuind la menţinerea stabilităţii necesare dezvoltării societăţii noastre”, a spus Iohannis.

Premierul desemnat Ciucă vrea, la ordinul lui Iohannis, un guvern minoritar PNL-UDMR, cu susținerea PSD la vot în Parlament.

Însă negocierile nu au decurs așa ușor cum părea la prima vedere, mai ales după ce Iohannis a transmis un mesaj de imbold pentru oamenii lui Ciolacu: 

Iohannis explică de ce a preferat în locul USR „ciuma roșie” PSD să susțină Guvernul minoritar PNL-UDMR

„Echipa câștigătoare ”din PNL manevrată de Gorghiu credea că bate palma rapid cu Ciolacu, dar s-a lovit de pretențiile lui Grindeanu și Firea de a se conecta la pușculița Guvernului

PSD vrea la guvernare! Iohannis și Cîțu s-au plâns de „șantajul” USR și s-au ales cu cel al „ciumei roșii”
21 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv