Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Guvernul va aproba noile măsuri de relaxare de la 1 august adoptate de CNSU / ANM: Cel mai agresiv val de caniculă din această vară a debutat cu Cod Galben / 

Breaking News:
Patriarhul Daniel, aniversat cu ștaif la 70 ani

Iohannis l-a decorat pe patriarhul Daniel de ziua lui, în prezența lui Dorneanu (CCR), Corbu (ÎCCJ), Orban (PNL), Dragu (USR PLUS)

Președintele Iohannis l-a decorat pe patriarhul Bisericii Ortodoxe Române (BOR), Daniel, cu cea mai înaltă distincție a statului român, Ordinul Național „Steaua României” în grad de Colan.

Distincția i-a fost acordată joi, când Daniel împlinește 70 de ani, „în semn de înaltă apreciere pentru contribuția excepțională la călăuzirea activității pastorale, misionare, culturale, sociale și filantropice a Bisericii Ortodoxe Române, în țară și în diaspora, pentru sporirea binelui comun prin cultivarea dialogului interconfesional și interreligios”.

La ceremonia de la Palatul Cotroceni au fost prezenți mai toți șefii instituțiilor de rang înalt, inclusiv cele din justiție, respectiv președintele Curții Constituționale a României (CCR), Valer Dorneanu și președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ), Corina Corbu, dar și politicieni: președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban (PNL), președintele Senatului, Anca Dragu, ministrul de Interne, Lucian Bode (PNL) etc.

Cu această ocazie, la Altarul de vară al Catedralei Patriarhale a fost ținută o slujbă de Te Deum.

„În sala Aula Magna din Palatul Patriarhei, va avea loc un Moment aniversar, în timpul căruia vor fi prezentate mesajele din partea autorităţilor de stat, precum și din partea altor instituţii publice. În încheiere vor fi prezentate un volum şi un film aniversar”, potrivit Basilica.ro.

Patriarhul Daniel este al treilea român decorat cu această cea mai înaltă distincție a statului, după Patriarhul Teoctist, decorat post mortem, și guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, ambii decorați de către președintele Traian Băsescu.

Patriarhul Daniel a mai primit distincţii și din partea altor președinți: Ion Iliescu i-a conferit Ordinul Serviciul Credincios în rang de Mare Cruce (2000), iar Traian Băsescu, Ordinul Naţional Steaua României în grad de Mare Cruce (2007).

Patriarhul Daniel (Dan-Ilie Ciobotea), s-a născut la 22 iulie 1951, în satul Dobreşti, comuna Bara, judeţul Timiş. 

La 30 septembrie 2007, a fost întronizat Patriarh, în Catedrala patriarhală din Bucureşti.

10 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv