Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

COVID-19: Restricții ridicate parțial în București, de luni, 25 ianuarie / Decizia a fost luată de Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă / Rata de infectare cu COVID-19 a scăzut sub 3%, pentru a treia zi consecutiv /   

Breaking News:
 
Președintele îi lasă din brațe pe bugetari, după ce i-a protejat anul trecut, pentru că erau două runde de alegeri și avea nevoie de voturile lor pentru PNL

Iohannis le spulberă orice speranță bugetarilor: Măsura înghețării salariilor mi se pare justă

Președintele Klaus Iohannis le spulberă orice speranță bugetarilor care protestează pentru majorarea lefurilor, el declarând marți seară, la Palatul Cotroceni, că măsura înghețării salariilor și sporurilor din sectorul public, adoptată de Guvernul Cîțu prin OUG 226/2020, este „una justă”.

„Măsura îngheţării salariilor mi se pare una justă. Noi suntem în plină pandemie, suntem în criză economică, suntem în faza în care încercăm prin vaccinare şi prin restricţii să terminăm această epidemie la noi, însă trebuie să fim foarte conştienţi de faptul că economia a suferit, economia s-a contractat. Concluzia este simplă: sunt mai puţini bani la buget. Concluzia evidentă: nu poate fi vorba de mărirea unor lefuri bugetare în anul 2021 până când ieşim din criza economică. Este o concluzie simplă, nu vorbim de austeritate, pentru că nu se taie salariile, nu se taie pensiile, pensionarii rămân cu majorarea care a fost decisă în toamna anului trecut, însă, din păcate, când este criză economică, nu putem să vorbim de majorări în zona bugetarilor”, a spus Iohannis.

„Asta este! Că sunt mulţi nemulţumiţi şi asta pot să înţeleg. Oamenii s-au aşteptat după un an pandemic, cu multe sacrificii, să revină la normalitate şi să crească salariile, însă lucrurile trebuie văzute aşa cum sunt”, a adăugat el.

El a afirmat că salariile şi pensiile vor putea să crească atunci când România va ieşi din criza economică.

„Sunt convins că în cursul acestui an vom ieşi din criza economică”, a mai declarat Iohannis.

Şeful statului a amintit că pensiile au crescut.

„Creşterea aprobată rămâne în vigoare, deci pensiile au crescut şi aşa crescute rămân”, a completat el. 

Amintim că anul trecut, fiind an electoral cu două scrutinuri – pentru locale și parlamentare -, Iohannis a fost de altă părere, spunând nonșalant, despre renunțarea premierului Ludovic Orban la a-i trimite în șomaj tehnic pe bugetari și de a le tăia salariilor demnitarilor – pe motiv că „nu mai e de actualitate”:

„Vedeți, solidaritatrea nu poate fi o măsură de coerciție, ci trebuie să vină de la fiecare om. Nu poate fi forțată și nu poate fi impusă”.

VIDEO. Iohannis, despre renunțarea lui Orban la a-i trimite în șomaj tehnic pe bugetari: „Solidaritatrea nu poate fi impusă”
128 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv