Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

COVID-19: Restricții ridicate parțial în București, de luni, 25 ianuarie / Decizia a fost luată de Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă / Rata de infectare cu COVID-19 a scăzut sub 3%, pentru a treia zi consecutiv /   

Breaking News:
 
Vaccinarea, o altă temă de campanie electorală. Guvernul Orban o prezintă vineri, pe larg...

Iohannis: Strategia de vaccinare anti-Covid, aprobată în CSAT

Strategia de vaccinare împotriva noului coronavirus a fost aprobată, joi, în şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT).

„Campania de vaccinare va dura cel puţin câteva luni de zile”, a anunţat preşedintele Klaus Iohannis. după vizita la centrul de vaccinare anti-COVID-19 de la Romexpo.

„Vaccinarea este voluntară. Vaccinarea este sigură. Vaccinarea este eficientă. Vaccinarea se face planificat”, a adăugat el., cu precizarea că „tipurile de vaccin anti-COVID aflate în curs de aprobare sunt sigure, eficiente şi la cel mai înalt standard european”.

Iohannis a mai spus că „este foarte posibil ca, la începutul anului viitor, România să beneficieze de prima tranşă de vaccin, adică aproximativ 1 milion de doze”.

„Această strategie prevede paşii care se vor face, principiile pe care se bazează întreaga strategie şi foarte multe alte detalii despre vaccinare. Toate aceste lucruri vor fi prezentate publicului, pe larg, mâine, în cadrul unei conferinţe de presă care va fi organizată la Guvern. Sunt foarte multe lucruri şi în săptămânile şi lunile care urmează vom avea o informare permanentă pentru publicul general, dar şi pentru publicul specializat, va exista inclusiv un site dedicat, unde cei dornici de informaţii suplimentare, verificate, vor putea să vadă ce se întâmplă”, a explicat Iohannis.

Strategia de vaccinare împotriva SARS-CoV-2 în România va fi prezentată, vineri, la Palatul Victoria, de Valeriu Gheorghiţă, preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea, de Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, şi de Florentina Furtunescu, Institutul Naţional de Sănătate Publică.

32 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv