Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ANM: Ger în toată ţara / Temperaturile coboară până la -20 de grade Celsius / JUSTIȚIE: DNA a pus sechestru pe averea lui Tăriceanu în dosarul șpăgii de 800.000 de dolari / ANRE: Consumatorii casnici pot încheia până la 30 iunie contracte pe piaţa concurenţială – proiect de ordin /

Breaking News:
 
O nouă temă de campanie...

Iohannis: Strategia de vaccinare va fi aprobată în CSAT

Iohannis a mai anunţat, luni seară, că strategia de vaccinare anti-COVID va fi aprobată într-o şedinţă a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) pe care o va convoca în perioada următoare.

„Strategia de vaccinare anti-COVID va fi supusă aprobării în şedinţa CSAT pe care o voi convoca în perioada imediat următoare”, a spus el.

Astfel, președintele a lansat o nouă temă de campanie pentru PNL și guvernul său. Strategia a fost anunțată încă de miercurea trecută, iar de atunci se tot vorbește despre ea, fie de către premierul Ludovic Orban, fie de Iohannis.

Iohannis a repetat practic, luni, tot ce ne-a spus deja coordonatorul campaniei de vaccinare, dr. Valentin Gheorghiță de la Spitalul militar, dar și premierul Ludovic Orban.

„Vaccinarea se va face la locul de muncă pentru personalul sanitar, centre mobile și centre drive-thru pentru restul populației”, a precizat șeful statului.

Preşedintele Iohannis a avut, luni, o şedinţă cu ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, şi ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, pe tema campaniei de vaccinare anti-COVID-19, considerată o problemă de securitate naţională.

La final, președintele Iohannis a citit următoarele informații:

„Limitarea efectelor pandemiei e prioritate zero pentru toate guvernele lumii. Vaccinul anti-Covid a devenit speranța noastră de a ne reîntoarce cât mai curând la o viață normală. La începutul pandemiei au existat foarte multe incertitudini, necunoscute. Dar acum începem să întrezărim cu optimism ieșirea din criza medicală. Până atunci trebuie să avem răbdare, să respectăm măsurile de prevenție aflate în vigoare care încep să dea rezultate. Evoluția pandemiei în România rămâne îngrijorătoare.

Am convocat azi o întâlnire pentru a discuta aspectele legate de campania de vaccinare. De eficiența campaniei depinde în mare măsură stoparea pandemiei și protejarea vieții românilor. E o problemă de securitate națională. Autoritățile s-au mobilizat foarte bine și avem acum o strategie de vaccinare care va fi aprobată în zilele următoare și avem Comitetul național de coordonare. Au fost stabilite toate mecanismele de stocare și planul de acțiune.

Strategia va fi supusă aprobării în ședința CSAT pe care o voi convoca în perioada imediat următoare. MS, MApN și MAI au colaborat foarte bine pentru pregătirea procedurilor și asigurarea responsabilității personalului medical. Am discutat despre necesitatea ca serviciile medicale de vaccinare să fie ușor accesibile, ceea ce implică un mare efort de logistică. Conform strategiei, din grupurile prioritate la vaccinare fac parte: tot personalul sanitar, ca și cel din centre rezidențiale și sociale, populația cu risc ridicat și personalul din domenii-cheie, esențiale bunei funcționări a societății.

Definirea etapelor de vaccinare și inițierea acestora se va face în funcție de livrarea vaccinului. Vaccinarea se va face la locul de muncă pentru personalul sanitar, centru mobile și centre drive-thru pentru restul populației

Ministerul Apărării va fi cel care va asigura gestionarea depozitului central și a celor 6 depozite regionale, de unde se va face distribuția către centrele locale. Comunicarea clară cu cetățenii și combaterea dezinformării sunt cheie. Toate informațiile vor fi puse pe un site oficial dedicat campaniei de vaccinare. Este foarte important de știut că vaccinurile, odată aprobate de organismele internaționale de profil, sunt sigure, eficiente și sunt singura soluție viabilă de a pune capăt acestei pandemii”.

14 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv