Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: 50% dintre măştile de pe piaţă sunt neconforme / Ministrul Economiei pregătește un ordin prin care comercianții să precizeze asta pe produs /

Breaking News:
 
Demers electoral atât din partea Parlamentului, cât și a președintelui

Iohannis: Voi promulga, la 5 ani de la tragedia Colectiv, legea care le acordă tratament pe viaţă supravieţuitorilor

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, miercuri seară, întrebat când va promulga legea care le acordă tratament pe viaţă supravieţuitorilor de la clubul Colectiv, că va semna decretul vineri, exact la 5 ani de la tragedie.

Klaus Iohannis a depus o coroană de flori în memoria victimelor din Colectiv

Demersul este unul pur electoral, atât din partea Parlamentului, cât și a președintelui. 

„Cu siguranţă că lucrurile s-au schimbat şi am învăţat ceva, cel puţin politicienii mai responsabili au învăţat ceva de aici. Vineri se împlinesc cinci ani de la tragedia de la Colectiv şi (…) exact vineri, când se împlinesc cinci ani, voi promulga legea care permite extinderea perioadei pentru cei care au avut de suferit”, a declarat Iohannis, la conferința săptămânală de la Palatul Cotroceni.

Camera Deputaţilor – for decizional – a adoptat în 14 octombrie, legea potrivit căreia Ministerul Sănătăţii va plăti din buget cheltuielile aferente oricăror tratamente, în ţară sau străinătate, ale persoanelor rănite în incendiu, pe toată durata vieţii acestora.

“Se aprobă plata din bugetul Ministerului Sănătăţii a cheltuielilor aferente oricăror tratamente medicale necesare, efectuate în ţară şi în străinătate, pentru persoanele a căror stare de sănătate a fost afectată în urma tragicului eveniment din data de 30 octombrie 2015 produs în clubul Colectiv din municipiul Bucureşti, denumite în continuare victime. Victimele beneficiază de tratamentele medicale prevăzute la alin. (1), pe durata vieţii, dacă acestea sunt în legătură directă de cauzalitate cu evenimentul din 30 octombrie 2015 şi indiferent dacă sunt realizate în ţară sau în străinătate, în unităţi sanitare din sistemul de stat şi în cele din sistemul privat, precum şi la medici şi terapeuţi independenţi, în regim ambulatoriu, cu internare şi în orice altă formă necesară desfăşurării optime a tratamentelor medicale”, se arată în lege. 

1 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv