Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ANM: Alertă de vânt pentru toată țara, până luni / POLITICĂ: Parlamentul va adopta marți proiectul Legii bugetului pe 2021 / 

Breaking News:

UPDATE! Ivan Patzaichin: Deciziile ARBDD trebuie să țină cont de viața comunităților Deltei

UPDATE 17 ianuarie: Ivan Patzaichin anunță duminică, pe Facebook – pagina proprie -, că renunță la propunerea primită din partea USR-PLUS, „surprins de violența atacurilor la adresa mea pe acest subiect”.
 
Iată explicațiile, în mesaj:
 
„Cred foarte tare în ideea de a decide transparent, printr-un proces de consultare, cine să fie guvernatorul ARBDD. Tocmai de aceea am acceptat să fiu parte din acest proces, însă am fost surprins de violența atacurilor la adresa mea pe acest subiect.

Sunt mulți oameni de calitate în Tulcea, și sunt convins că vor găsi posibilitatea de a colabora și fără mine. Așa că mă voi retrage din această activitate.
 
Eu n-am avut niciodată alte interese decât de a contribui la dezvoltarea Deltei și la bunăstarea oamenilor săi. Nu doresc să trebuiască să dovedesc mereu și mereu acest lucru, sau prin prezența mea să pun în pericol acest proces.
 
Sper să continue această consultare, să ducă la rezultate frumoase și le doresc succes celor ce o vor duce la bun sfârșit”.
 
Inițial, Ivan Patzaichin a scris pe Facebook că salută decizia USR PLUS de iniţiere, în premieră, a unui proces transparent şi consultativ pentru stabilirea conducerii executive a Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD).
 
Marele fost sportiv ar fi urmat să coordoneze acest proces consultativ.
 
 
Iată mesajul transmis pe Facebook de fostul sportiv celebru:
 
„Deciziile ARBDD trebuie să țină cont de viața comunităților Deltei, de natura și cultura locului, de valorificarea cu măsură a potențialului său economic și, mai ales, de opiniile locuitorilor și ale specialiștilor.
 
Mă bucur să văd că cei care au responsabilitatea desemnării guvernatorului Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării au înțeles că e nevoie de o consultare cu oamenii serioși ai locului și cu experți în dezvoltare durabilă.
 
Am fost de acord să particip la efortul de a aduce la aceeași masă pe cei care au experiență, bună credință și optimism cu privire la viitorul Deltei.
 
Eu nu voi fi decât un liant care să ajute dialogul.
 
Cei ce vor conduce această instituție trebuie întâi să ne convingă că au o viziune, că înțeleg lumea noastră de azi, știu ce oportunități există și sunt deprinși să gândească pe termen lung.
 
Voi face tot ce pot ca să găsim, împreună, la vedere, o echipă competentă și inimoasă care să își asume această sarcină, pentru că Delta este o comoară unică pe Pământ”.
10 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv