Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

JUSTIȚIE: CCR stabilește data dezbaterii sesizării premierului privind moţiunea de cenzură /JUSTIȚIE: Generalul de contrainformații Gherghe (DGIA), condamnat de formă: 1 an și 5 luni de închisoare cu suspendare pentru delapidarea fondurilor Armatei /

Breaking News:

Kovesi, despre dosarul EADS: Vom avea o echipă comună de anchetă cu Parchetul din Germania

Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, nu dă vreo șansă de soluționare prea curândă a dosarului EADS, motivând că este instrumentat de un singur procuror, același care lucrează și dosarul Microsoft plus alte peste 100 de dosare, dar anunță că va avea o echipă comună de anchetă cu Parchetul din Germania.

Kovesi, vanata de patru israelieni

“De curând am semnat un acord pentru înființarea unei echipe comune de anchetă cu Parchetul din Germania. Deci vom avea un schimb de informații și cu colegii din Germania. Să sperăm că vom avea un răspuns cât de curand și în acest dosar”, a declarat Kovesi, într-un interviu pentru ziare.com.

“Procurorul care are aceasta investigatie are peste 100 de dosare, o parte din Microsoft precum și alte dosare deja cunoscute publicului, complexe. Pentru ca nu avem toate resursele în acest moment, investigațiile merg mai incet. Este greu să îi ceri unui procuror cu 120 de dosare să lucreze ritmic în toate. Microsoft si EADS sunt prioritati, dar e un singur procuror. Am incercat sa suplinim procurorul prin atribuirea unui număr mai mare de politiști”, a precizat șefa DNA.

“Sunt sute de funcționari implicați” însă “nu s-au făcut inculpări până acum”

“În acest dosar noi verificam mai multe fapte de abuz in serviciu, suspectam si infractiuni de luare si dare de mita. Nu s-au facut inculpari pana acum. E un dosar complex cu multe activitati care trebuie verificate, contractele s-au derulat pe o perioada mare de timp, sunt sute de functionari implicati”, a mai spus Kovesi.

“Așteptăm să finalizăm și dosarul Microsoft”

Despre dosarul Microsoft, procurorul-șef al DNA a spus din nou că se judecată în prezent doar un dosar disjuns și că nici ea nu este mulțumită de pedepsele primite de Cocoș, Pinalti, Sandu și Nicu Niro.

“Sentinta nu e defintivă, DNA a declarat o cale de atac. Din acest dosar este disjunsă o parte care vizează infracțiuni de abuz de serviciu, în care sunt suspectate persoane care au participat la încheierea contactului, persoane cu funcții importante. Așteptăm să finalizăm și acest dosar, deocamdată avem în curs un raport de constatare a prejudiciului, pe care trebuie să-l determinam”, a explicat Kovesi.

Interviul integral, AICI.

45 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv