Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Florin Cîțu a demisionat de la șefia Senatului după ce PNL a decis să-l dea afară/ Alina Gorghiu preia interimarul în perioada vacanței parlamentare / Ministrul Energiei, Virgil Popescu, este supus votului Camerei Deputaților la moțiunea simplă /

Breaking News:

Laura Codruţa Kovesi, după bilanţul DIICOT: “Trebuie să întărim serviciul tehnic al DNA”

Prezentă la bilanţul DIICOT pe 2015, Laura Codruţa Kovesi, şefa Direcţiei Naţionale Anticorupţie, a recunoscut că se aşteaptă să apară probleme, după ce Curtea Constituţională a decis că articolul din Codul de Procedură Penală care reglementează supravegherea tehnică dispusă de procurori în timpul cercetărilor penale este neconstituţional. 

4 kovesi

“Decizia CCR nu o pot comenta pentru că nu am văzut motivarea. În orice caz în care CCR admite ca fiind neconstituţionale anumite dispoziţii, astfel de decizii au influenţă în sistemul judiciar, pentru că din momentul în care decizia este motivată şi publicată, dispoziţia respectivă, care este declarată neconstituţională, nu mai poate fi folosită în sistemul judiciar, deci cu siguranţă vor fi anumite consecinţe. Impactul acestor consecinţe o să îl evaluăm când o să avem motivarea”, a fost mesajul transmis de şefa DNA.

Laura Codruţa Kovesi se aşteaptă ca, după intrarea în vigoare a deciziei CCR, “să fim obligaţi să întărim serviciul tehnic al DNA. Este posibil ca în urma acestei decizii să fim nevoiţi să extindem numărul persoanelor care lucrează la acest serviciu tehnic şi să extindem acest serviciu tehnic”.

Şefa DNA recunoaşte că “am avut situaţii în care am lucrat şi cu alte instituţii pentru punerea în aplicare a unor autorizaţii”, dar spune că “din momentul în care decizia CCR intră în vigoare, trebuie ca toate aceste autorizaţii să fie puse în aplicare prin serviciul tehnic”.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv