Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Florin Cîțu a demisionat de la șefia Senatului după ce PNL a decis să-l dea afară/ Alina Gorghiu preia interimarul în perioada vacanței parlamentare / Ministrul Energiei, Virgil Popescu, este supus votului Camerei Deputaților la moțiunea simplă /

Breaking News:

Ministrul Muncii anunță ajutor pentru săraci: „În luna ianuarie nu va exista pensionar cu un venit mai mic de 2.200 de lei”

Guvernul Ciucă va aopta, în ședința din această săptămână, o formulă de sprijin pentru cei mai săraci pensionari.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat luni seara că niciun pensionar din România nu va primi mai puțin de 2.200 de lei în luna ianuarie.

Decizia a fost luată în ședința liderilor Coaliției.

„Am fost prezent la şedinţa coaliţiei pentru a susţine practic ultima măsură din pachetul social care nu este transformată în act normativ şi anume acel sprijin pe care pensionarii, toţi acei pensionari care au valoarea pensiei până în 1.600 de lei, după majorarea valorii punctului de pensie, vor primi acel sprijin pentru a susţine facturile pe timp de iarnă. (…) 2.500.000 de suflete din România nu vor avea în luna ianuarie un venit mai mic de 2.200 de lei”, a spus Budăi.

Ministrul Muncii a precizat că impactul bugetar este de 2,56 miliarde de lei şi va fi asigurat din bugetul de stat.

„Deci sprijinul va creşte de la 1.600 de lei până în valoarea de 1.000 de lei. Cei cu valoare de 1.000 de lei vor încasa 1.200 de lei, astfel încât cu pensia să aibă 2.200 de lei. Deci, 2.500.000 de suflete din România nu vor avea în luna ianuarie un venit mai mic de 2.200 de lei. Asta va însemna ca mâine dimineaţă, deja am ordonanţa scrisă, va intra în cadrul Ministerului Muncii, pe avizare internă”, a asigurat Budăi.

46 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv