Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Coaliția a stabilit măsurile de scădere a facturilor la energie / Ciucă: „Este o plafonare a prețului, nu se renunță la liberalizare” / În februarie și martie prețurile vor fi plafonate / OUG nu va întârzia mai mult de săptămâna viitoare / Un milion de facturi vor fi stornate (anulate) /

Breaking News:
Le-a promis în campanie căldură și apă caldă alegătorilor, dar nu a spus că îi va costa dublu...

Nicușor Dan cere scumpirea gigacaloriei de la 164 lei la 280 lei pentru bucureșteni

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan a propus Consiliului General al Municipiului București (CGMB), în ședința de vineri, majorarea de la 164 lei la 280 lei a prețului gigacaloriei pentru populație, începând cu data de 1 decembrie.

Astfel, edilul e-a promis în campanie căldură și apă caldă bucureștenilor, dar nu a spus că îi va costa dublu…

Edilul nu a făcut însă un proiect de hotărâre în acest sens. El a cerut deja Guvernului aproape 1 miliard de lei (968 de milioane de lei ajutor la subvenția acordată de primărie bucureștenilor pentru căldură și apă caldă. iar acum așteaptă să vadă dacă îl primește. În caz contrar, el va trebui să taie bani de la alte capitole din buget, deoarece consilierii USR și PSD nu sunt de acord cu scumpirea, ci doar cei ai PNL și PMP – minoritari. 

Iată cum argumentează Nicușor Dan cererea de scumpire: „Acest 280 lei este mai puțin decât prețul plătit de bucureștenii cu centrală de apartament. Am luat în calcul și că prețul la gigacalorie pentru populație nu s-a mărit din 2011. Atunci prețul global al gigacaloriei era 320 lei, iar acum a ajuns la 980 lei, iar noi plătim diferența prin subvenție. Ne-am uitat și la prețul gigacaloriei în orașele din țară. Înainte de scumpirile de la 1 noiembrie, în orașele cu sistem centralizat de încălzire era între 200 și 280, iar după scumpiri a ajuns între 350 și 500 lei”.
31 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv