Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Plenul Camerei Deputaţilor decide asupra ridicării imunităţii lui Bănicioiu/

Breaking News:
 
Primarul general ales recunoaște că „e abuz să desființezi un concurs”, dar anunță că prima decizie pe care o va lua va fi eliminarea celui care a apărat Primăria Capitalei în sutele de procese intentate de el ca activist de mediu. Numai că Adrian Iordache a dat concurs pe post în anul 2002, organizat de Traian Băsescu la Facultatea de Drept a Universitpții din București, când a schimbat într-o singură zi întreaga garnitură de șefi din PMB cu absolvenți de Administrație Publică și Drept

Nicușor Dan vrea să-l demită pe șeful Direcției Juridice a PMB, care însă a dat concurs

Primarul ales al Capitalei, Nicușor Dan, a declarat luni seară, la B1TV, că prima decizie pe care o va lua după instalarea în funcție va fi demiterea directorului Direcției Juridice a PMB, Adrian Iordache, care a apărat instituția în sutele de procese pe care activistul de mediu devenit acum edil le-a intentat municipalității.

Nicușor Dan a recunoscut însă că nu va putea demite oamenii angajați prin concurs. Iar Iordache se află în această situație. 

Adrian Iordache a fost angajat în funcția de consilier juridic la PMB în luna aprilie 2000, pe vremea primarului Viorel Lis. După doar două luni, Traian Băsescu a câștigat alegerile locale și l-a numit pe Iordache Șef serviciu – Consilier juridic.

În luna mai 2002, Băsescu a organizat concursuri pentru toate posturile de șef din primărie, într-o singură zi, la Facultatea de Drept a Universității București. El a vrut o garnitură de șefi tineri absolvenți de Administrație Publică și Drept.

Iar Adrian Iordache s-a calificat: a absolvit, în anul 1999, Academia de Poliţie „Al. Ioan Cuza” şi Facultatea de Drept a Universității Spiru Haret. A câștigat concursul de director general al Direcției Juridice din cadrul PMB. 

Nici Sorin Oprescu, nici Gabriela Firea – succesorii lui Băsescu la fotoliul de primar general – nu au reușit să-l îndepărteze din funcție pe Adrian Iordache.

Este greu de crezut că Nicușor Dan nu știe acest lucru. Dar a lansat amenințări: „Dacă vorbim de Iordache care a semnat în calitate de director general al Direcției Juridice sute de acte ilegale, e suficient ca un director al Direcției Juridice să plece din primărie. (…) Mare parte dintre cei din „caracatiță” vor pleca singuri. Cei care au dat concurs și concursul are toate aparențele de legalitate, e abuz să îl desființezi. Dar activitatea lor va fi evaluată lunar, la două luni”.

Download (PDF, 615KB)

Totodată, Nicușor Dan a amenințat cu procese persoanele din administrația precedentă – adică pe Gabriela Firea, care a pierdut alegerile pentru un nou mandat, cu 37,98% din voturi, față de 42,76 obținute de acesta.

Întrebat de moderator dacă „Se va face pușcărie din rândul oamenilor care au făcut parte din administrația precedentă?”, Nicușor Dan a răspuns: ”Aș paria pe asta, da”.

Noul edil a mai spus că „o acțiune simbolică va fi deschiderea ușii primăriei. „Aceea va funcționa ca ușă a primăriei, bucureșteanul să știe că aia este primăria lui.

Întrebat despre apa caldă – subiect de campanie, când Firea a acuzat că Guvernul – adică Ministerul Economiei, prin ELCEN – este responsabil de asigurarea agentului termic pentru ca apa să ajungă la robinetele bucureștenilor, Nicușor Dan nu a dat un răspuns concret.

„Pe problema termoficării sunt două probleme: să înlocuim inelul principal, dar ne apucăm în primăvară, avem banii europeni, iar a doua, când apar avariile, să intervenim, ceea ce vom face. Sorin Oprescu a luat un RADET care funcționa cât de cât, l-a adus la datorii de 200 de milioane de lei, problemele s-au acutizat. A venit Gabriela Firea, a luat RADET, avea bani europeni, nu a făcut nimic, problemele s-au acutizat, e simplu”,  a declarat el.

Despre Podul Ciurel, Nicușor Dan a spus că „ a costat mai mult decât trebuia, dar e o lucrare de infrastructură care ar putea fi utilă”.

„Pasajul Doamna Ghica este început fără actele necesare, nu are PUZ, nu are studiu despre stabilitatea clădirilor din jur. Este o construcție ilegală pentru care Inspectoratul de Stat în Construcții a constatat că este ilegală, dar fiind campanie electorală…”, a adăugat edilul, fără a preciza dacă va demola construcția. 

Nicușor Dan a mai spus că „nu se mai închid școlile pe ploaie, ninsoare, viscol. Doar să fie vreo urgie. Dar așa, mereu am considerat o exagerare. Nu se pune problema să închidem școlile la 30 de centimetri de zăpadă”.

722 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv