Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Iohannis, mesaj pentru cei ce votează moțiunea de cenzură: Cu certitudine nu vom avea guvern PSD /  JUSTIȚIE: Frații interlopului Emi Pian ucis la barbut, reținuți de procurori / Încă o persoană din clanul Duduienilor va fi dusă la mandat /

 

Breaking News:
 
Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a adoptat Hotărârea nr. 37

Noi interdicții COVID-19: Masca obligatorie în aer liber, terase închise la ora 23.00

Noi interdicții vor fi impuse de Guvernul Orban în ședința de miercuri, la propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU), care a adoptat, marți seară, Hotărârea nr. 37, ce prevede ca masca să fie obligatorie în aer liber, între anumite ore, terasele să fie închise la ora 23.00, iar distanța între șezlonguri pe plajă să fie de de 2 metri, în zona plajelor, cu excepția soţilor şi copiilor însoţiţi de adulţi (părinţi, bunici).

Intervalele orare obligatorii pentru purtarea măștii de protecție în spațiile deschise vor fi stabilite de autoritățile județene.

Noile restricții urmează să intre în vigoare de la 1 august, potrivit ministrului Sănătății, Nelu Tătaru.

Din conducerea CNSU, comitet condus de premierul Ludovic Orban, face parte și ministrul de Interne, Marcel Vela, precum și secretarul de stat Raed Arafat.

Ședința de Guvern pentru adoptarea noilor restricții va începe miercuri, la ora 18.00.

Iată ce prevede Hotărârea nr. 37 a CNSU:

Art. 1 (1) Se propune instituirea obligativității purtării măștii de protecție, în anumite intervale orare, pentru toate persoanele prezente în spațiile publice deschise Pagina 2 din 2 stabilite prin hotărâre a comitetului județean/al Municipiului București pentru situații de urgență, cu avizul direcției de sănătate publică.

(2) Spațiile și intervalele orare se stabilesc luând în considerare probabilitatea creșterii numărului persoanelor prezente concomitent în spațiile și în intervalele orare respective, ca efect al desfășurării unor activități individuale sau de grup.

(3) Se exceptează de la măsura prevăzută la alin. (1) următoarele categorii de persoane: a) persoanele care desfășoară activități fizice intense și/sau în condiții de muncă solicitante, cum sunt temperaturile ridicate sau umiditatea crescută; b) copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.

Art. 2 (1) Se propune interzicerea comercializării și consumului produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice în spațiile special destinate, dispuse în exteriorul clădirilor unde se desfășoară activități de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, în intervalul orar 2300 – 0600 .

(2) În afara intervalului menționat la alin. (1), operatorii economici care desfășoară aceste activități, au obligația să ia măsuri pentru limitarea numărului de clienți la numărul locurilor pe scaune, precum și a oricăror activități care presupun interacțiunea fizică între clienți, inclusiv dansul.

Art. 3 Se propune interzicerea desfășurării activității cu publicul pentru operatorii economici din domeniul jocurilor de noroc, în intervalul orar 2300 – 0600 .

Art. 4 Se propune modificarea excepției de la regulile distanțare fizică existente la nivelul plajelor neamenajate și a celor amenajate, în sensul în care distanța mai mică de 2 metri între persoane/șezlonguri este permisă numai pentru soți și copii însoțiți de adulți (părinți, bunici).

Art.5 Prezenta hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență, pentru punere în aplicare prin ordine și acte administrative ale conducătorilor acestora.

PREŞEDINTELE COMITETULUI NAŢIONAL PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ

PRIM-MINISTRU LUDOVIC ORBAN

Download (PDF, 377KB)

6K Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv