Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: USR PLUS nu îl mai vrea pe Cîțu premier și cere PNL să desemneze altă persoană /  Ședința coaliției la guvernare are loc luni /

Breaking News:
Temperaturile scad cu peste 10 grade...

Ploi în aversă și vreme rece, până luni. Cod Galben de ninsori şi viscol, la munte

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, o informare de ploi, intensificări ale vântului şi răcire accentuată a vremii în cea mai mare parte a ţării, până luni.

Totodată, o atenţionare Cod Galben de ninsori este valabilă la munte, în 18 judeţe.

foto: Jean-Mihai Pîlșu

Potrivit meteorologilor, de vineri, ora 13:00, până luni, 5 aprilie, ora 10:00, vor fi ploi mai ales în aversă.

În sudul şi sud-estul ţării în după-amiaza şi în seara zilei de vineri (2 aprilie), acestea vor fi însoţite de frecvente descărcări electrice şi izolat va cădea grindină.

Temporar, prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi pe arii restrânse 20 – 25 l/mp, mai ales în sud, sud-est, centru şi în zona montană.

La munte, începând de sâmbătă (3 aprilie), îndeosebi la altitudini de peste 1.500 de metri, vor fi precipitaţii mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare şi se va depune strat de zăpadă.

Pe arii restrânse în Maramureş, în Transilvania, cu precădere în noaptea de duminică spre luni (4/5 aprilie), temporar se vor semnala precipitaţii mixte.

Totodată, vântul va avea intensificări, local şi temporar, în majoritatea regiunilor, cu viteze în general de 45 – 55 km/h, iar în zona montană înaltă, mai ales a Carpaţilor Meridionali şi Orientali, cu peste 70 – 80 km/h şi zăpada va fi spulberată.

Vremea se va răci accentuat, vineri (2 aprilie) în vestul, centrul şi nordul ţării, respectiv sâmbătă şi în sud şi sud-est, devenind deosebit de rece pentru această dată, la sfârşitul săptămânii, în cea mai mare parte a ţării.

Aceste fenomene nu vor scuti Bucureștiul: înnorările se vor accentua treptat vineri şi, mai ales spre seară şi la începutul nopţii, vor fi perioade cu averse, descărcări electrice şi cu o probabilitate destul de mare căderi de grindină. În intervale scurte de timp vor cădea cantităţi de apă de 5 – 7 l/mp şi, izolat, de peste 10 l/mp.

Vântul va avea intensificări de scurtă durată, în special asociate averselor.

Temperaturile vor scădea, de la 20… 21 de grade, vineri, la 11… 12 grade, sâmbătă, în timp ce duminică nu vor depăși 8 grade Celsius. 

Noaptea vor fi 6… 7 grade.

Ploile vor fi mai intense pe parcursul zilei de duminică (4 aprilie) şi în noaptea de duminică spre luni (4/5 aprilie). Prin acumulare, cantităţile de apă vor fi însemnate, astfel încât, până la sfârşitul intervalului, se vor totaliza în medie 15 – 20 l/mp şi, izolat, 25 l/mp. 

La munte, în intervalul 3 aprilie, ora 18:00 – 5 aprilie, ora 10:00, va fi în vigoare un Cod galben de vreme rea în zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali, unde la altitudini în general de peste 1.500 de metri va ninge, local moderat cantitativ.

Vântul va avea intensificări, cu rafale de peste 70 – 80 km/h, ninsoarea va fi viscolită, zăpada spulberată şi vizibilitatea redusă sub 100 de metri.

Judeţele vizate de atenţionarea Cod galben sunt: Alba, Argeş, Bacău, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Buzău, Covasna, Dâmboviţa, Gorj, Hunedoara, Harghita, Mureş, Neamţ, Prahova, Sibiu, Suceava, Vâlcea şi Vrancea.

5 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv