Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Guvernul prelungește cu încă 30 de zile starea de alertă / Premierul Cîțu le dă liber românilor până la 5 dimineața de Paști / SĂNĂTATE: Familiile celor decedați de COVID-19 vor putea să-și ia rămas bun de la ei în spital / Vlad Voiculescu: Nu scrie în niciun regulament că oamenii nu trebuie îmbrăcați înainte de înmormântare /

Breaking News:

Primăvara vine cu capricii: Alertă ANM de vânt puternic pentru toată țara, până luni

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, o alertă de vânt puternic pentru toată țara, valabilă de sâmbătă la ora 6.00 până luni la prâțnz.

Astfel, din a doua parte a nopții de vineri spre sâmbătă (26/27 februarie) vântul se va intensifica treptat, la început în nord-est și la munte, iar pe parcursul zilei de sâmbătă (27 februarie) în cea mai mare parte a țării.

Duminică (28 februarie) și luni (1 martie), intensificări temporare ale vântului vor mai fi îndeosebi în regiunile estice și în zona de munte.

Se vor înregistra viteze la rafală, în general, de 45…55 km/h, iar în zona înaltă a Carpaților Meridionali se vor depăși 80…90 km/h.

În ceea ce privește temperaturile, după încălzirea masivă de vineri, de până la 19 grade Celsius, de sâmbătă vremea intră într-un proces de răcire.

Astfel, duminică vor fi maxime în jur de 10 grade, ce se vor menține și în primele zile din luna martie, însă până la finalul intervalului, tendința temperaturii va fi de scădere ușoară.

Temperaturile minime,vor fi în medie de -1… 0 grade.

La munte, în general la altitudini mai mari de 1500 m, vor fi intervale în care va ninge, iar în estul teritoriului, îndeosebi din a doua parte a nopții de duminică spre luni (28 februarie/1 martie), și pe parcursul zilei de luni (1 martie) vor predomina ninsorile.

Vremea va intra într-un proces de răcire ce se va resimți treptat în toate regiunile, astfel că valorile termice se vor situa în jurul celor normale.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza acest mesaj.

1 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv