Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

Alegeri parlamentare: Primele urne de vot s-au deschis vineri seara în străinătate / Peste 740.000 de români din diaspora sunt așteptați două zile la scrutin / În țară sunt peste 18 milioane de alegători / Se votează numai duminică, între orele 7.00 – 21.00 / CORONAVIRUS: Starea de alertă va fi prelungită până la mijlocul lui ianuarie 2021 / Arafat: „E clar că măsurile vor continua” /

Breaking News:
 

Primul Cod Galben de ninsori din această iarnă. Temperaturi la limita înghețului în toată țara

Prima avertizare Cod Galben de ninsori din această iarnă a fost emisă, vineri, de ANM, pentru patru județe și parțial în alte șase, cu precizarea că temperaturile vor scădea la limita înghețului în toată țara.

foto: Jean-Mihai Pîlșu

Potrivit avertizării Cod Galben valabilă de vineri ora 20:00 până sâmbătă la 14:00, cea mai mare parte a Carpaților Occidentali și Meridionali va ninge, iar stratul de zăpadă nou depus local va fi consistent.

Din a doua parte a nopții de vineri spre sâmbătă și în prima parte a zilei de sâmbătă, în sudul și sud-vestul Transilvaniei, precipitațiile vor fi mai ales sub formă de ninsoare și se va depune strat de zăpadă.

Pentru restul țării, ANM a transmis o informare de precipitații, începând de vineri, ora 15.00, până sâmbătă la 20.00.

Vor fi precipitații în cea mai mare parte a țării, iar mai ales în centru, sud-vest și în zona de munte cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 15…20 l/mp. La munte treptat vor predomina ninsorile.

Lapoviță și ninsoare se vor semnala și în Transilvania și local în zonele de deal din Moldova, Muntenia și Oltenia.

Vântul se va intensifica în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele estice, sud-estice și vestice în general, cu viteze de 40…50 km/h, iar în zona montană înaltă, rafalele vor depăși 60…70 km/h, temporar viscolind ninsoarea.

La finalul săptămânii, vremea va deveni rece pentru această dată, cu temperaturi minime negative în toate regiunile.

5 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv