Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

ANM: Cod Portocaliu și Galben de furtuni și ploi torențiale în toată țara, până duminică / 

Breaking News:
 

Prognoza meteo până în 9 septembrie: Vreme mai caldă față de normalul perioadei

Vremea va fi mai caldă în următoarea lună, față de mediile perioadei, iar cantitățile de precipitații vor fi ușor deficitare până în 19 august, apoi ușor excedentare la munte, până în 26 august, și normale până în 9 septembrie, potrivit prognozei publicate de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

foto: Jean-Mihai Pâlșu

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată.

Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016. Fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

Săptămâna 12 – 19 august

Temperatura medie a aerului

Media valorilor termice estimate pentru această săptămână se va situa în general în jurul celei specifice pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Cantitățile de precipitații

Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zonele montane din vestul și sud-vestul teritoriului, precum și în regiunile nord-estice.

Săptămâna 19 – 26 august

Temperatura medie a aerului

Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării.

Cantitățile de precipitații

Cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare, local, în regiunile centrale și apropiate de cele normale pentru această perioadă în rest.

Săptămâna 26 august – 2 septembrie

Temperatura medie a aerului

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, în toate regiunile.

Cantitățile de precipitații

Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Săptămâna 2 septembrie – 9 septembrie

Temperatura medie a aerului

Valorile termice estimate pentru această perioadă se vor situa ușor peste cele specifice acestei săptămâni, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații

Cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare, local în regiunile centrale și la munte, și apropiate de cele normale ale perioadei în rest.

35 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv