Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

GREVĂ în Educație: Profesorii resping voucherele sociale transformate de Guvern în „prime” / POLITICĂ: Ciucă a anunțat că nu își mai depune mandatul de premier / Rotativa se amână sub pretextul grevei în Educație / Motivul real este că trocul PNL-PSD este în aer / 

Breaking News:

Proiect de lege inițiat de Guvern: Principesa Margareta va primi indemnizație de fost șef de stat

La o zi după ce Liviu Dragnea a anunțat că “luni sau marţi depunem proiectul de lege referitor la Casa Regală”, potrivit căruia Palatul Elisabeta va rămâne în folosinţa Casei Regale iar statul va asigura funcţionari pentru această instituţie, Guvernul a publicat, joi, propriul proiect în acest sens.

sursă foto: click.ro
sursă foto: click.ro

Astfel, Casa Regală va fi finanțată de la bugetul de stat iar Principesa Margareta, în favoarea căreia Regele Mihai s-a retras definitiv în martie, va primi indemnizație de fost șef de stat la fel ca Ion Iliescu, Emil constantinescu și Traian Băsescu.

De asemenea, Casei Regale îi va fi atribuit ca sediu Palatul Elisabeta, în folosință gratuită, cu păstrarea dreptului de proprietate publică a statului.

Regele Mihai, care primește indemnizație de fost șef de stat, a solicitat în primăvară scutirea de taxe pentru domeniul regal de la Săvârşin.

Premierul Dacian Cioloș anunța, în urmă cu o săptămână, că Guvernul lucrează de mai multă vreme pentru a crea un cadru juridic privind rolul și atribuțiile Casei Regale în societatea românească.

„Noi lucrăm deja cu Casa Regală de mai multe săptămâni în urma unor idei și propuneri care au venit din partea dânșilor, lucrăm la o astfel de propunere și mă bucur să aud că și domnul Dragnea ar putea susține o astfel de abordare. Sigur, urmează să discutăm detaliile, dar a existat această solicitare și din partea Casei Regale de a stabili un cadru juridic legal care să delimiteze foarte clar și precis rolul și contribuția pe care Casa Regală pot să le aibă în societatea românească. Vom veni cu câteva idei, câteva propuneri și, sigur, propunerea va fi supusă dezbaterii parlamentare”, spunea Cioloș într-o conferință de presă la Guvern.

lege-casa-regala-1

lege-casa-regala-2

Download (PDF, 780KB)

22 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv