Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu începe să se enerveze pe Cîrstoiu /„Trebuia să facă deja conferinţa de presă ca să explice acuzațiil /JUSTIȚIE: Primarul PNL Chirica de la iași, trimis în judecată de DIICOT / ANM: Vremea începe să se încălzească, dar ploile rămân până la sfârșitul lunii / 

Breaking News:

PSD a învins. CCR: Numirile șefilor interimari la TVR și Radio sunt neconstituționale

Coaliția a eșuat în instalarea cu caracter de interimat a noilor șefi ai TVR și Radioului public, care este permisă de lege numai în cazul unei situaţii tranzitorii dintre două legislaturi parlamentare.

Curtea Constituţională a României (CCR) a admis joi, cu unanimitate de voturi, contestațiile depuse de parlamentarii PSD şi a decis că Hotărârile Parlamentului privind numirea directorilor generali interimari ai SRTv şi SRR sunt neconstituţionale.

Amintim că, la mijlocul lunii mai, coaliția a demis-o pe Doina Gradea de la șefia TVR și a numit-o în locul ei, pe 10 mai, pe Ramona Săseanu (de la TVR Craiova), susținută de PNL.

Totodată, la Radioul public a fost numit, tot interimar, pe 10 mai, Liviu Popescu susținut de USR PLUS, după demiterea lui Georgică Severin.

CCR precizează, într-un comunicat, că pentru pronunţarea acestor soluţii, Curtea a constatat că cele două hotărâri ale Parlamentului au fost adoptate cu încălcarea principiului constituţional care consacră caracterul obligatoriu al respectării legilor, prevăzut de art.1 alin.(5) din Legea fundamentală.

„Astfel, au fost nesocotite prevederile art. 19 şi 20 din Legea nr. 41/1994 privind organizarea şi funcţionarea Societăţii Române de Radiodifuziune şi Societăţii Române de Televiziune, întrucât Parlamentul a invocat aplicabilitatea art. 21 alin. (1) şi (3) din aceeaşi lege, fără a fi întrunită condiţia din ipoteza normativă a acestui text legal, respectiv situaţia specială a situaţiei tranzitorii dintre două legislaturi parlamentare, în care este permisă numirea unui director general interimar al Societăţi Române de Radiodifuziune, respectiv al Societăţii Române de Televiziune”, explică judecătorii CCR.

2 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv