Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

GREVĂ în Educație: Profesorii resping voucherele sociale transformate de Guvern în „prime” / POLITICĂ: Ciucă a anunțat că nu își mai depune mandatul de premier / Rotativa se amână sub pretextul grevei în Educație / Motivul real este că trocul PNL-PSD este în aer / 

Breaking News:

Reglare mafiotă de conturi! Afaceristul Ioan Crișan a fost asasinat cu o bombă plasată în mașina personală

Fost pilot și electronist, Ioan Crișan avea o fermă de somn african – afacere rară – și se pregătea să dezvolte o alta, tot exoticî – crescătorie de crocodili -, pentru piața cu produse din carne de… crocodil.

UPDATE: Parchetul General – Secţia de urmărire penală şi criminalistică a preluat ancheta.

Sâmbătă, în jurul orei 7.00, în parcarea unui magazin Profi din Arad, mașina cunoscutului om de afaceri local Ioan Crişan a fost ținta unui atac cu bombă, transmite Agerpres.

Ioan Crișan a decedat în urma atentatului. Mercedesul lui Crișan tocmai se îndrepta către ieșirea din parcare, când bomba plasată în mașină a explodat. Înainte de deflagrație, Ioan Crișan a condus autoturismul cu spatele, circa 30 de metri, prin parcarea din fața magazinului.

Afaceristul a fost ucis după ce a băut o cafea la o terasă din proximitatea parcării. „Domnul Crișan avea un obicei zilnic: în fiecare dimineață servea o cafea la noi la terasă”, a declarat, pentru A3, una dintre chelnerițe.

O femeie a mărturisit că a văzut un bărbat care ar fi umblat la mașina afaceristului, înainte ca acesta să se urce în ea, presupunându-se că ar fi montat un material explozibil. Este doar una dintre ipotezele de lucru ale anchetatorilor.

Conform unor surse din IPJ Arad, sunt audiate în prezent persoane care locuiesc în zona unde a avut loc explozia, în condiţiile în care suflul a spart mai multe ferestre ale blocului la parterul căruia se află supermarketul, fără a exista alte persoane rănite.

La această oră (13:30), a aterizat la Arad elicopterul MAI cu specialiștii din București din cadrul Institutului Național de Criminalistică, Direcției de Investigații Criminale, Direcției de Combatere a Criminalității Organizate și Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase. Aceștia au fost trimiși să efectueze cercetările cu privire la posibilitatea ca explozia să fi fost provocată de o bombă, transmite specialarad.ro

Pompierii au intervenit pe Calea Aurel Vlaicu din Arad, în urma unui apel la 112, care anunţa producerea exploziei în parcarea unui supermarket aflat la parterul unui bloc.

„În momentul sosiri echipajelor de intervenţie, incendiul se manifesta violent şi generalizat. Incendiul a fost stins în aproximativ 20 de minute. După stingerea incendiului, a fost găsită în interiorul maşinii o victimă decedată, care nu a putut fi identificată din cauza deteriorării cadavrului în urma incendiului”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, George Pleşca.

SRI exclude, după primele cercetări, ipoteza unui atentat terorist. (Dar, conform Codului Penal, definiția unui atentat de terorism este mult mai complexă.)

„SRI participă la ancheta desfășurată de Poliția Română și, împreună cu specialiștii de la Institutul Național de Criminalistică se realizează expertiza pirotehnică.

Au fost prelevate probe care urmează a fi analizate în laborator pentru a se stabili ce tip de substanțe au fost folosite și au facilitat aprinderea.

Primele cercetări demarate de SRI exclud ipoteza unui atentat terorist”, se precizează într-un scurt comunicat emis, sâmbătă, de SRI.

Ioan Crişan deţinea una dintre puţinele ferme de somn african din Europa de Est. Ferma era amenajată, de mai mulţi ani, în perimetrul unei foste fabrici de cânepă, situată la câţiva kilometri de municipiul Arad.

Ferma are 22 de bazine alimentate cu apă termală, provenită dintr-un foraj adânc de 900 de metri, iar o parte dintre acestea sunt populate de zeci de tone de peşte.

„Somnul african este un pește răpitor naturalizat în Europa în anii ’70. Ungurii și olandezii i-au adus îmbunătățiri, prin încrucișări repetate. Singurul lui defect este acela că are nevoie de apă caldă. Avantajul său constă, dacă vorbim despre adulți, că își pot lua oxigenul direct din atmosferă și supraviețuiesc mult timp chiar și fără apă dacă au pielea umedă, dacă plouă sau chiar cu roua de dimineață“, spune Ioan Crișan, director general al Crimatex Arad, compania care a realizat investiția de la Iratoș.

Ioan Crişan a adus într-un bazin termal şi câţiva crocodili, cu intenţia de a dezvolta, pe viitor, o fermă care să producă carne de crocodil, căutată în restaurantele din unele ţări vestice, unde el exporta şi somn african.

Crișan este fostul socru al deputatului PNL Sergiu Bîlcea.

24 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv