Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Coaliția a stabilit măsurile de scădere a facturilor la energie / Ciucă: „Este o plafonare a prețului, nu se renunță la liberalizare” / În februarie și martie prețurile vor fi plafonate / OUG nu va întârzia mai mult de săptămâna viitoare / Un milion de facturi vor fi stornate (anulate) /

Breaking News:
Petreceri permise în localuri toată noaptea de Crăciun și Revelion

Restricții relaxate! Arafat: Fără mască pe stradă, liber noaptea pentru nevaccinați, restaurante până la ora 22.00

UPDATE 8 decembrie: Guvernul Ciucă a adoptat hotărârea cu măsurile de relaxare, dar și prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile, din 9 decembrie până pe 8 ianuarie 2022.

Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, șef al Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) a anunțat, marți seară, relaxarea restricțiilor COVID, în prag de sărbătorile de iarnă.

Măsurile au fost decise de Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) și vor fi propuse Guvernului Ciucă.

Astfel, românii vor circula fără mască pe stradă, iar noaptea pot ieși din case și cei nevaccinați sau care nu au trecut prin boală, ei având interzis, în prezent, între orele 22:00-05:00.

Totodată, restaurantele, magazinele, barurile și cafenelele vor fi deschise o oră în plus, până la 22.00, în prezent fiindu-le permis programul doar până la ora 21.00.

Restaurantele pot fi deschise toată noaptea de Crăciun și Revelion, dar la jumătate din capacitate și numai pentru cei vaccinați anti-COVID-19, testați sau trecuți prin boală.

Nunțile și botezuri rămân cu restricții

„Se propune menținerea restricțiilor privind organizarea și desfășurarea de mitinguri, demonstrații, procesiuni, concerte, spectacole, cursuri de instruire, workshopuri, conferințe sau alte tipuri de întruniri, organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive și altele asemenea), precum și a întrunirilor de natura activităților culturale, științifice, artistice, sportive sau de divertisment în spații deschise sau închise și desfășurarea acestora în condițiile punctelor”, se arată în decizia CNSU.


Declarațiile lui Raed Arafat:

„Situația acum este mai bună decat acum 2-3 săptămâni. Vom modifica restricțiile de până acum.

Se elimină restricțiile de circulație în cursul nopții pentru cei nevaccinați.

Masca în aer liber, obligatorie doar în spațiile foarte aglomerate.

Pemiterea accesului în mall-uri, magazine neesențiale și celor testați cu un test PCR sau test antigen.

La magazinele mai mici de 200 mp nu va fi necesară prezentarea unor documente, dar aceste magazine vor trebui să stabilească un număr maxim de persoane care pot intra concomitent.

Activitățile limitate până la 30% vor fi permise până la 50% – cinematografe, teatre, activități sportive.

În nopțile de Crăciun și Anul Nou – nu vor fi restricții privind ora până la care vor putea funcționa restaurante, cu limită de 50% și cu certificat de vaccinat, testat, trecut prin boală.

Măsurile trebuie adoptate prin Hotărâre de Guvern mâine, pot apărea modificări.

Sunt permise evenimentele din noaptea de Revelion, nu e impus un număr maxim.

Petrecerile private – nunți, botezuri – rămân restricționate”.

77 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv