Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Litoralul pentu toţi – ediția 2022 începe cu prețuri de la 34 de lei/noapte/persoană / 

Breaking News:

Rezerviştii lui Dogaru blochează de Ziua Unirii Piaţa Victoriei din Bucureşti

Duminică, de Ziua Unirii, 25.000 de rezervişti membri ai Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate condus de Mircea Dogaru vor bloca de la ora 11.00 până la 18.00 Piaţa Victoriei din Bucureşti.

pensii-militari-

Protestul este organizat împotriva reducerii de către Guvernul Cioloş a pensiilor nesimţite acordate militarilor anul trecut în vară de Parlament şi parafate, prin promulgarea legii, de preşedintele Klaus Iohannis.

Concret, printr-o ordonanţă de urgenţă, Executivul a modificat baza de calcul a pensiilor speciale pentru cadrele militare: se pleacă de la o bază de 65% din salariu, la care se adaugă 1% pe an după 25 de ani de vechime, procentajul putând creşte doar până la 85%. În forma aprobată de Parlament, calculul pensiei pornea de la 80% din venit (adică cu sporuri şi diurne), ajungând în unele cazuri la 130% din salariu.

Nu este primul miting de acest fel organizat de rezerviştii lui Dogaru: în 28 decembrie au mai blocat Piaţa Victoriei, dar acum mizează pe sensibilizarea românilor de Ziua Unirii – evident, cu largul concurs al televiziunilor de ştiri care l-au promovat intensiv pe Dogaru – ieşit la pensie după ce a încasat 1 miliard de lei vechi drept plăţi compensatorii.

Traficul rutier, bulversat 

Jandarmeria Capitalei anunţă că duminică, începând cu ora 07.30, circulaţia va fi restricţionată pe Şos.Kiseleff, între străzile Arh.Ion Mincu şi Piaţa Victoriei.

În Piaţa Victoriei, se va circula pe două benzi de mers, între B-dul Aviatorilor şi Calea Victoriei, respectiv B-dul Lascăr Catargiu.

Pe sensul de circulaţie din Piaţa Victoriei, relaţia strada Buzeşti – Şoseaua Nicolae Titulescu, către Calea Victoriei, respectiv către B-dul Lascăr Catargiu, traficul va fi închis până la ora 18.00.

Pe strada Paris, traficul va fi direcţionat doar spre bulevardul Aviatorilor, iar pe breteaua Iancu de Hunedoara traficul rutier va fi direcţionat doar spre bulevardul Aviatorilor.

Rute alternative:

  • B-dul Aviatorilor – B-dul Beijing – strada Nicolae Caramfil – B-dul Aerogării – DN1
  • B-dul Ion Mihalache – B-dul Mareşal Averescu – bulevardul Mărăşti – Piaţa Montreal – DN1.
0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv