Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu îi transmite din Qatar lui Cîrstoiu: „Să răspundă la toate acuzațiile. Eu nu i-am cerut lămuriri, dânsul trebuie să se explice bucureștenilor” /JUSTIȚIE: Fost director alTermocentralei Rovinari, trimis în judecată pentru luare de mită / ANM: Vreme ploioasă, temperaturile scad brusc cu până la 15 grade / 

Breaking News:

Scandalul achiziției de limuzine la Rutieră. Sindicatele din Penitenciare: „Criminalitatea a copleșit Poliția, iar Bode cumpără BMW-uri”

Scandalul achiziționării de către Poliția Română a 600 de BMW-uri ia amploare. După Sindicatul Europol, a sărit cu acuze și Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP).

Sindicatul Europol: Licitație „cu cântec” pentru 600 de BMW 320ix la Poliția Rutieră

Acuzații i-au fost aduse și președintelui Klaus Iohannis, prieten declarat al importatorului auto care a câștigat licitația, Autoturisme Bavaria – care a fost, de altfel, singurul ofertant. 

Iohannis, despre cele 600 de maşini BMW de la prietenul său pentru Poliție: Dacă există suspiciuni, să se verifice „la sânge”

Șeful statului a cerut verificări „la sânge”, iar șeful Poliției Române a ieșit public cu justificări:

Conducerea Poliției Române respinge acuzațiile Europol privind achiziționarea a 600 de autospeciale BMW

Între timp, europarlamentarul Alin Mituța, membru REPER – partidul înființat de Dacian Cioloș după demisia din USR PLUS -, a anunțat marți că a sesizat Parchetul European condus de Laura Codruța Kovesi (fosta șefă a DNA, care a fost revocată de Iohannis în iunie 2018), cu privire la această achiziție „cu cântec” de la firma Automobile Bavaria, al cărei acționar majoritar este Michael Schmidt din Sibiu.

Comunicatul FSANP, transmis miercuri:

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor critică achiziția de BMW-uri a Ministerului Afacerilor Interne (MAI), deoarece, cu banii cheltuiți pe bolizii de lux, într-un an, ministerul putea angaja și plăti aproximativ 2.062 de polițiști.

Cei aproximativ 2.062 de polițiști ar fi putut fi un real folos pentru cetățeanul român, întrucât ar fi contribuit la creșterea siguranței românilor, în contextul în care România se numără printre statele cu cei mai puțini polițiști din Uniunea Europeană. Mai puțini polițiști în stradă, mai multe infracțiuni comise, mai multe victime ale infractorilor…

Cei aproximativ 2.062 de polițiști ar fi putut diminua numărul orelor suplimentare efectuate de polițiștii surmenați de multitudinea de sarcini incalificabile ale unor șefi înrolați politic și care au tot interesul să slăbească autoritatea și calitatea poliției române. Polițiștii slab pregătiți și insuficienți fac aproape imposibilă descoperirea infracțiunilor sau a faptelor reprobabile, iar cetățeanul de rând decontează.

Cei aproximativ 2.062 de polițiști ar fi putut reduce deficitul de personal din poliție, situație care ar fi condus la eficientizarea activității polițienești și la degrevarea de sarcini suplimentare ale actualilor polițiști. Miile de dosare care zac efectiv în sertarele Inspectoratelor Județene de Poliție, din cauza lipsei de personal, s-ar fi redus considerabil. 

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) atrage atenția Ministerului Justiției (MJ) să se poziționeze departe de asemenea achiziții cu iz favorizant, ilegal și obscen de păguboase pentru cetățean, pentru instituția penitenciară și pentru polițiștii de penitenciare. Într-un târziu, vinovații vor răspunde penal. Realitatea a demonstrat că intangibilii unei epoci politice trecute, care au abuzat de banul public, sunt actuali pușcăriași.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv