Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu îi transmite din Qatar lui Cîrstoiu: „Să răspundă la toate acuzațiile. Eu nu i-am cerut lămuriri, dânsul trebuie să se explice bucureștenilor” /JUSTIȚIE: Fost director alTermocentralei Rovinari, trimis în judecată pentru luare de mită / ANM: Vreme ploioasă, temperaturile scad brusc cu până la 15 grade / 

Breaking News:

Semnături false, depuse de 8 candidați la prezidențiale. BEC a sesizat Parchetul

UPDATE: Parchetul General a preluat cele 8 plângeri penale de la Parchetul Judecătoriei Sectorului 3. 

Opt candidați pentru alegerile prezidențiale au depus semnături false, a constatat Biroul Electoral Central (BEC), care a sesizat organele de cercetare penală.

Sesizarea BEC se referă la candidații Viorel Cataramă (Partidul Dreapta Liberală), Miron Cozma (candidat independent), Maria Minea (Partidul Românilor Patrioţi de Pretutindeni), Cătălin Ivan (Partidul Alternativa pentru Demnitate Naţională), Sebastian Constantin Popescu (Partidul Noua Românie), Alexandru Cumpănaşu (candidat independent), Ninel Peia (Partidul Neamul Românesc), Bobby George Marius Păunescu (candidat independent).

BEC a hotărât acest lucru după ce, judecând cazul lui Viorel Cataramă, Curtea Constituțională a României (CCR) a decis că răsturnarea prezumției de veridicitate se face doar de către instanță.

Vineri, BEC respinsese candidatura lui Cataramă, anulând 94.000 de semnături, deoarece prezentau elemente de similitudine evidente. 

”Cerința semnăturii, ca element al listelor de susținători intră sub incidența dispozițiilor din Codul Penal pentru infracțiunea de fals în declarații, iar răsturnarea prezumției de veridicitate se poate face numai prin constatarea falsului, în condițiile prevăzute de lege”, a decis CCR.

”S-a constatat că un număr semnificativ de semnături, prezentate ca aparținând unor persoane diferite, prezintă elemente de similitudine evidentă, de natură a influența îndeplinirea condiției legale referitoare la numărul minim de susținători de 200.000”, afirmă BEC într-un comunicat de presă.

BEC a sesizat organele de urmărire penală, invocând Art. 267 din Codul Penal: ”Funcționarul public care, luând cunoștință de săvârșirea unei fapte prevăzute de legea penală în legătură cu serviciul în cadrul căruia își îndeplinește sarcinile, omite sesizarea de îndată a organelor de urmărire penală se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă.”

Cine sunt candidații la Președinția României
321 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv