Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Guvernul prelungește cu încă 30 de zile starea de alertă / Premierul Cîțu le dă liber românilor până la 5 dimineața de Paști / SĂNĂTATE: Familiile celor decedați de COVID-19 vor putea să-și ia rămas bun de la ei în spital / Vlad Voiculescu: Nu scrie în niciun regulament că oamenii nu trebuie îmbrăcați înainte de înmormântare /

Breaking News:

Stan minte că șeful DNA a fost de acord cu retragerea apelurilor în dosarele lui Chiuariu și Ghiță

Gheorghe Stan, fostul șef al Secției speciale, minte că procurorul-șef interimar al DNA, Nistor Călin, a fost de acord cu retragerea apelurilor depuse de procurorii anticorupție împotriva achitării în primă instanță a lui Tudor Chiuariu și Sebastian Ghiță, în dosarele ce se judecă, pentru sentința definitivă, la Instanța supremă (completuri de 5 judecători la ÎCCJ).

sursă foto: Revista 22

Gheorghe Stan, care începând de marți este judecător la CCR timp de 9 ani, impus la vot în Camera Deputaților de fostul lider al PSD, Liviu Dragnea – acum aflat în pușcărie pentru 3 ani și 6 luni -, susține într-un interviu pentru Mediafax că retragerea a avut la bază corespondența cu șeful DNA, care a împărtășit opinia.

DNA a reacționat imediat: 
  • “Nu a existat niciun fel de discuție / corespondență cu privire la dosarul în care a fost trimis în judecată Viorel Hrebenciuc și alții, mediatizat prin comunicatul nr. 120/VIII/3 din 22 ianuarie 2015, iar despre retragerea apelului, conducerea Direcției Naționale Anticorupție a aflat din presă.
  • Cu referire la cel de-al doilea dosar care a fost trimis în judecată Sebastian Ghiță și alții, mediatizat prin comunicatul nr. 910/VIII/3 din 29 iunie 2016, Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție a luat decizia de retragere a apelului la data de 10 iunie 2019, iar la data de 13 iunie 2019 a retras efectiv apelul și în aceeași zi a notificat conducerea Direcției Naționale Anticorupție să ia act despre acest lucru.
  • Având în vedere că printre inculpații trimiși în judecată în cele două dosare se află și persoane care au calitate a de magistrați, în baza legii 304/2004 privind organizarea judiciară, modificată și completată prin OUG nr. 7/2019, Direcția Națională Anticorupție nu mai are nicio competență în dosarele privind magistrați, inclusiv în cele aflate pe rolul instanțelor de judecată.
  • Consecința nedeclarării apelului în aceste două cauze este că inculpații condamnați în primă instanță nu pot primi pedepse mai mari în apel, iar cei achitați rămân achitați.
  • Precizăm că fostul șef al Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție a declarat în cadrul interviului sus menționat <>”.
Secția specială a retras și apelul DNA împotriva achitării Ghiță și a șefilor de Parchet și Poliție Prahova
ÎCCJ a admis retragerea apelului DNA în cazul lui Chiuariu, decisă de Stan de la Secția specială
705 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv