Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu îi transmite din Qatar lui Cîrstoiu: „Să răspundă la toate acuzațiile. Eu nu i-am cerut lămuriri, dânsul trebuie să se explice bucureștenilor” /JUSTIȚIE: Fost director alTermocentralei Rovinari, trimis în judecată pentru luare de mită / ANM: Vreme ploioasă, temperaturile scad brusc cu până la 15 grade / 

Breaking News:

UPDATE! Horodniceanu a intrat pe mâna Inspecției Judiciare, după conflictul cu polițiștii rutieri. Ce zice Predoiu

UPDATE 11 mai: Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Iaşi informează că, în urma verificărilor efectuate, imaginile nu au fost realizate cu body-cam-ul, ci cu telefonul mobil al unuia dintre cei doi poliţişti, care le-a și livrat jurnaliștilor locali.

Vicepreședintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Danie Horodniceanu, va fi verificat de Inspecția Judiciară, după conflictul pe care acesta l-a avut cu un echipaj de polițiști rutieri care l-a oprit în trafic.

Poliția Română a „scurs”în spațiul public imaginile video, spre deliciul televiziunilor, care i-au ridicazt în slăvi de agenții de circulație. 

„În urma apariţiei înregistrării video în care domnul procuror Daniel-Constantin Horodniceanu, vicepreşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, a fost oprit pentru control de către un echipaj de poliţie, Inspecţia Judiciară s-a sesizat din oficiu pentru a se stabili dacă există indiciile săvârşirii vreunei abateri disciplinare şi va efectua verificări pentru a clarifica circumstanţele incidentului şi a evalua comportamentul magistratului în timpul interacţiunii cu echipajul de poliţie”, a transmis, luni, Inspecţia Judiciară.

Însă Horodniceanu a declarat că a fost oprit fără motiv, că nu ar fi semnalizat depășirea echipajului de poliție, noaptea la ora 1.30, într-o comună din județul Iași.

Am remarcat că în cursul zilei de astăzi a apărut în presă o înregistrare cu oprirea mea în trafic de un echipaj de poliţie pentru o presupusă contravenţie rutieră. La prima vedere, pentru un personaj neutru, avem de a face cu un poliţist la datorie, care rezistă presiunilor încercate de un procuror, oprit în trafic în mod corect. În realitate, lucrurile stau în alt mod: am fost oprit în trafic la ora 1:30, noaptea, de un echipaj al poliţiei rurale, fără a încălca vreo normă rutieră.
 
Am asistat la o scenetă bine pusă la punct de doi poliţişti care mă cunoşteau. Astăzi am aflat că această scenetă a fost şi filmată, probabil cu un dispozitiv de înregistrare ascuns, nu cu body-cam. Imaginile sunt, însă prelucrate, filmul având şi alte pasaje, tăiate însă”, a explicat el.
 
Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a declarat că „ regretabil contextul, cum a spus şi dânsul, e regretabilă atitudinea, e greşită, evident, de la început şi până la sfârşit, dar e important că dânsul a realizat acest lucru”.
 
Despre filmarea „ascunsă”, Predoiu a spus: „Nu cunosc exact datele concrete ale acelei întâlniri şi cine şi cum a filmat. (…) Aceste aspecte, dacă dânsul crede că e cazul să fie lămurite, trebuie lămurite, până la urmă, până la capăt, care e tot contextul”. 
 
În schimb, sindicatul polițiștilor cere demiterea imediată a lui Horodniceanu și cere „IGPR si MAI să ia atitudine. Să iasă în comunicare și să apere onoarea, probitatea, cinstea, curajul, pentru că dacă nu o vor face ar însemna să încurajeze acest fenomen de continuă denigrare/sfidare a legii”.
 
Iată și dialogul dintre Horodniceanu cu polițiștii:

Horodniceanu a fost oprit în trafic de poliţiştii dintr-o comună din judeţul Iaşi pentru că nu ar fi semnalizat că intenţionează să facă o depăşire.

Conform unei înregistrări video apărute în spaţiul public, el i-a întrebat poliţiştii care l-au oprit în trafic dacă ştiu cine este şi le-a spus că îi va contacta pe superiorii lor.

În momentul în care unul dintre poliţişti a răspuns că nu îl cunoaşte, Daniel Horodniceanu i-a menţionat că a condus DIICOT şi este cunoscut de toţi poliţiştii din judeţ.

“Sunt procuror-şef Daniel Horodniceanu de la Crimă Organizată. Nu mă cunoaşteţi?”, a spus actualul vicepreşedinte al CSM.

“Nu vă cunosc”, a venit replica agentului de poliţie.

“Dar de ce nu mă cunoaşteţi oare? Dar de unde sunteţi dumneavoastră, de la Vaslui sau de la Iaşi?”, a întrebat Daniel Horodniceanu, moment în care unul dintre agenţii de poliţie îşi declină identitatea şi precizează că este de la Secţia 1 Poliţie Rurală.

În aceeaşi filmare este surprins momentul în care vicepreşedintelui CSM îi sunt solicitate actele de identitate, permisul de conducere, certificatul de înmatriculare al maşinii şi poliţa de asigurare.

“Eu am să vă dau legitimaţia mea de procuror şi am să vă mai întreb o dată de ce m-aţi oprit?”, a continuat Horodniceanu.

Agentul de poliţie îi răspunde că a fost oprit pentru că nu a păstrat distanţa regulamentară în trafic, a făcut o depăşire fără a semnaliza corespunzător şi rula cu o viteză mai mare decât prevederile legale. Poliţistul i-a transmis că nu îl amendează, ci doar i-a solicitat actele pentru că a dorit să îi atragă atenţia la greşelile din trafic.

“Vă rog să îmi mai spuneţi o dată cum vă numiţi”, a continuat Horodniceanu, în timp ce îi înmâna o parte dintre documentele solicitate.

“Sunteţi scrupuloşi la datorie. (…) Vă faceţi treaba pe strada principală dintr-un sat? (…) Am să vorbesc cu şeful IPJ, domnul Gîtlan”, a adăugat Daniel Horodniceanu.

Ulterior, el le-a comunicat poliţiştilor că este procuror de 25 de ani, iar în 2016 a vorbit cu fostul ministru Gabriel Oprea pentru majorarea salariilor poliţiştilor cu 15%.

După apariţia filmării în spaţiul public, Daniel Horodniceanu a transmis că nu a încălcat nicio normă rutieră şi întreaga situaţie ar fi fost pusă la punct de cei doi poliţişti care îl cunoşteau.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv