Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

JUSTIȚIE: CCR a decis că Parlamentul stabilește data alegerilor / HG adoptată de Cabinetul Orban privind organizarea scrutinului în 6 decembrie este nulă / BEC: Nicușor Dan a câștigat alegerile cu 42,76% – rezultate parțiale (96,95%) / Gabriela Firea a obținut numai 37,98% dintre voturi / Pe locul 3 se află Traian Băsescu: 10,98% / 

Breaking News:
 
Ministrul Sănătății mimează înțelegerea: medicii de familie nu pot consulta 3,6 milioane de elevi în două zile, ci în... cinci!

UPDATE! Tătaru cedează: Adeverinţa medicală, doar la începutul ciclului de studiu

După criticile acerbe lansate, joi, de Societatea Naţională de Medicina Familiei, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a cedat în privința depunerii de către elevi la începerea școlii a adeverinţei medicale la revenire în colectivitate.

Astfel, documentul va fi obligatoriu doar la începutul ciclului de studiu – așa cum prevede, de altfel, legea -, nu pentru toți cei 3,6 milioane de elevi, cum ceruse ministrul.

În plus, adeverința va putea fi eliberată de medici și depusă la școală pe întreg parcursul primei săptămâni de şcoală.

În acest fel, ministrul crede că acordă timp suficient medicilor de familie să poată consulta şi evalua toţi copiii.

„Ce este în acest moment sigur este că ce prezintă patologie cronică va primi o recomandare de la medicul de familie sau medicul curant, atestând această patologie cronică care poate beneficia de învăţământ online, deci nu va merge la şcoală. Adeverinţa sau avizul epidemiologic se dă doar atunci când lipseşte trei zile de la şcoală dintr-o cauză medicală, ceea ce nu credem că este cazul în acest moment. Acea adeverinţă de revenire în colectivitate care se dă la începutul fiecărui ciclu se va prezenta, dar se va prezenta şi pe parcursul primei săptămâni de şcoală pentru a da posibilitatea medicilor de familie să poată consulta şi evalua toţi copiii. Statusul fiecărei persoane se poate modifica de la o zi la alta, de aceea noi o să avem la şcoală şi acel triaj observaţional în fiecare dimineaţă, completat la nevoie de un triaj epidemiologic”, a declarat Tătaru, la B1 TV.

DOCUMENT. Tătaru nu se lasă și impune adeverință medicală standard de la cei 3,6 milioane de elevi

El a mai spus că şi profesorii „care au o anumită vârstă sau anumite comorbidităţi” vor putea solicita să desfăşoare activitate online.

„Am lăsat şi aici la latitudinea profesorului, cei care au o anumită vârstă sau anumite comorbidităţi, de a solicita să desfăşoare învăţământ online, după cum şi pentru copiii care au acasă părinţi sau rude vârstnice sau cu comorbidităţi să poată desfăşura activitatea online”, a spus Tătaru.

Societatea Naţională de Medicina Familiei (SNMF) a acuzat, joi, că este un abuz ce li se cere medicilor de familie, cu câteva zile înainte de începerea școlii, deoarece legea prevede eliberarea avizelor epidemiologice şi a adeverinţelor de sport numai la începutul ciclului de studiu.

„Astfel de solicitări exced legislaţia în vigoare şi nu doar că reflectă necunoaşterea legii de către cei care încurajează eliberarea acestor documente, ci reflectă totodată şi necunoaşterea riscului la care sunt supuşi părinţii şi copiii în mod inutil”, afirmă SNMF într-un comunicat remis presei. 

Medicii de familie: Este un abuz! Legea nu prevede adeverință la fiecare debut de an școlar
587 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv