Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

GREVĂ în Educație, a 8-a zi: Profesorii resping voucherele sociale transformate de Guvern în „prime” / ACTUALITATE: Ceferiștii protestează la Ministerul Educației și amenință că opresc trenurile de călători, de la 1 iulie /  POLITICĂ: Rotativa se amână sub pretextul grevei în Educație / Ciucă a anunțat că nu își mai depune mandatul de premier /

Breaking News:

USR îl ameninţă cu moţiunea pe ministrul Energiei, dacă nu îşi dă demisia

USR îl ameninţă cu moţiunea pe ministrul Energiei, Virgil Popescu, dacă nu îşi dă demisia după ce a eșuat cu liberalizarea prețurilor la energie.

Decizia a fost luată în cadrul Biroului Naţional al USR, reunit luni.

„Coaliţia de guvernare trebuie să vină rapid cu un ministru competent. Dacă nu îşi va da demisia, în prima şedinţă din următoarea sesiune parlamentară vom depune o moţiune simplă. Această decizie este luată. USR va depune o moţiune simplă dacă ministrul Virgil Popescu nu îşi depune demisia”, a declarat purtătorul de cuvânt al partidului, deputatul Ionuţ Moşteanu, la finalul şedinţei conducerii partidului.

Ministrul Virgil Popescu este acuzat că „s-a uitat indiferent” la episodul liberalizării preţurilor la energie: „A avut timp doi ani şi ceva în care să arate că poate să facă ceva pentru România, să arate că înţelege cu ce se mănâncă acel minister. Din punctul nostru de vedere, a eşuat. Virgil Popescu trebuie să plece. A scăpat din mână toată partea de liberalizare. S-a uitat indiferent la acest episod de liberalizare. Nu a pregătit nimic pentru ce urma să vină. Vedem acum ce se întâmplă cu preţurile la energie, vedem prin ce trec toţi românii în această perioadă de iarnă. Bineînţeles, lucrurile nu se vor finaliza. Lunile de iarnă încă urmează”.

Ionuţ Moşteanu a reiterat cererea USR privind convocarea unei sesiuni parlamentare extraordinare în care să fie dezbătute şi adoptate măsuri „rapide” pentru contracararea preţului la energie.

USR a propus încă din octombrie 2021 măsuri precum reducerea TVA la energie, credit fiscal destinat companiilor pentru a le ajuta să treacă peste creşterea preţurilor la energie, exceptarea certificatelor verzi de la plată în factura de energie electrică, dar acestea „au fost ignorate”, a mai transmis el. 

1 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv