Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Guvernul prelungește cu încă 30 de zile starea de alertă / Premierul Cîțu le dă liber românilor până la 5 dimineața de Paști / SĂNĂTATE: Familiile celor decedați de COVID-19 vor putea să-și ia rămas bun de la ei în spital / Vlad Voiculescu: Nu scrie în niciun regulament că oamenii nu trebuie îmbrăcați înainte de înmormântare /

Breaking News:

USR PLUS îi cere lui Iohannis să nu promulge legea privind terenul de la Romexpo

USR PLUS îi solicită preşedintelui Klaus Iohannis să nu promulge legea prin care PNL, PSD și PMP au trecut din proprietatea statului în cea a Camerei de Comerţ şi Industrie a României 46 de hectare de la Romexpo,  pentru dezvoltarea unui megaproiect imobiliar.

Curtea Constituțională a respins, miercuri, contestația depusă de USR și UDMR:

CCR: Terenul de la Romexpo merge gratuit la Camera de Comerț, pentru megaproiectul imobiliar

USR a acuzat că statul dă gratis acest teren pentru un „tun imobiliar” și nu fructifică această proprietate.

USR și UDMR au atacat la CCR legea privind „tunul imobiliar” de la Romexpo

Iată precizările, într-un comunicat transmis miercuri:

„Ca urmare a deciziei de astăzi a Curții Constituționale, USR PLUS solicită președintelui Klaus Iohannis să nu promulge legea care permite un nou tun imobiliar, de sute de milioane de euro, în centrul Bucureștiului! Legea trebuie să fie retrimisă Parlamentului spre reexaminare.
 
Astăzi, după nenumărate amânări, Curtea Constituțională a respins sesizarea depusă de parlamentarii USR din legislatura trecută, alături de parlamentari UDMR și neafiliați, cu privire la legea prin care statul român dă gratis Camerei de Comerț și Industrie a României un teren de 46 de hectare din zona Romexpo.
 
Speram ca judecătorii CCR să spună, asemenea nouă, „stop” devalizării statului român cu mâna Parlamentului. Cum acest lucru nu s-a întâmplat, se impune reexaminarea legii, pentru ca astfel de demersuri total păguboase pentru români să fie oprite, iar banii obținuți prin scoaterea la licitație a terenului să fie folosiți în interesul cetățenilor.
 
USR PLUS susține dezvoltarea și investițiile, dar nu în defavoarea cetățenilor. Dacă se dorește valorificarea terenului și dezvoltarea acolo a unor proiecte imobiliare, trebuie organizată o procedură transparentă de licitație.
 
În ultimii patru ani, am demascat sistematic hoția din Parlament. Vom face la fel și în continuare pentru că trebuie să stopăm hoția, astfel încât România să aibă resursele necesare pentru dezvoltare și modernizare!”.
2 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv