Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

CCR: Numirile șefilor interimari la TVR și Radio sunt neconstituționale / POLITICĂ: Noul Avocat al Poporului va fi votat în Parlament miercurea viitoare / Orban: Coaliția va avea un singur candidat / ANM / Codul Galben de ploi se mută în sud-vestul țării, apoi în Dobrogea /

Breaking News:
Scandalul politic continuă la Primăria Capitalei

USR PLUS: Nicușor Dan a supraestimat în buget venituri de 1,7 mld lei. În 2020 banii n-au venit și au fost tăiați de la investiții

La o oră după ce bugetul Capitalei propus de edilul Nicușor Dan a picat la vot, a apărut public și adresa prin care subalterinii acestuia au refuzat să pună la dispoziție consilierilor USR PLUS fundamentarea veniturilor primăriei – motiv pentru ca aceștia să se abțină de la vot.

Concret, deputatul USR PLUS Oana Țoiu a postat pe Facebook atât  cererea oficială a viceprimarului Horia Tomescu către Direcția Economică din Primărie, cât și răspunsul semnat de directorul general, sub pretextul că nu există acordul ordonatorului principal de credite – primarului general, Nicușor Dan.

Totodată, USR Bucureşti afirmă că a primit „cu surprindere cerinţa primarului general ca USR PLUS să vină cu un proiect alternativ de buget, în condiţiile în care până acum a interzis aparatului administrativ al primăriei să acorde consilierilor generali şi viceprimarului USR PLUS acces la fundamentările pe venituri”.

„Îl rugăm pe primarul general să ridice aceste interdicţii şi îl asigurăm de deschiderea noastră pentru reluarea discuţiilor, astfel încât să facem un buget corect şi responsabil pentru bucureşteni”, a scris USR Bucureşti, miercuri, pe Facebook.

USR PLUS susține că veniturile Primăriei Capitalei sunt supraestimate cu 1,7 miliarde de lei pe anumite capitole – cum sunt cele din concesiuni și închirieri (estimare suplimentară de 480 milioane de lei) sau din recuperarea cheltuielilor de judecată (estimare suplimentară de 874 milioane de lei), față de execuția din anul 2020.

Iată mesajul postat pe Facebook de deputatul Oana Țoiu:

În pozele de mai jos sunt:
 
❓︎ Linii de venituri supraestimate în bugetul București cu creșteri de 10 ori, 50 de ori, 200 de ori.
 
În anii trecuți, când veniturile nu s-au realizat, banii au fost tăiați de la investiții.
 
✅. Cererea oficială a viceprimarului Horia Tomescu, depusă și formal după mai multe conversații fără succes, de a primi fundamentarea veniturilor pentru a pune asta la dispoziție consilierilor USR PLUS în pregătirea votului pe buget (09.04.2021)
 
❌ Refuzul oficial de a pune aceste documente la dispoziția aleșilor (12.04.2021), refuz păstrat până astăzi. Consilierii URS PLUS au responsabilitatea de a respecta în primul rând votul bucureștenilor.
 
Partenerii politici se pot așeza la masă din nou, responsabil, cu documentele și cifrele disponibile tuturor celor care au responsasbilitatea votului, să ajungă urgent la un buget real pentru București, și asta poate fi făcut în termenul impus de lege.
Recunosc că eu, ca politician și ca bucureștean, aș fi vrut să nu ajungem aici și sper în continuare că se poate reconstrui încrederea și colaborarea și cu Primarul General și cu partenerii politici”.
 
USR-PLUS blochează bugetul Capitalei propus de Nicușor Dan. PNL îl susține, dar n-are voturi suficiente
7 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv