Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ANM: Alertă de vânt pentru toată țara, până luni / POLITICĂ: Parlamentul va adopta marți proiectul Legii bugetului pe 2021 / 

Breaking News:

USR vrea demisia șefilor Jandarmeriei care au fost puși sub învinuire pentru violențele de la protestul din 10 august

Laurențiu Cazan, Sebastian Cucoș și Ionuț Șindile sunt trei dintre șefii Jandarmeriei puși sub învinuire pentru violențele de la protestul din 10 august.

Cei trei sunt acuzați, printre altele, că au folosit forță disproporționată, că au pus în pericol viața oamenilor și mai ales a copiilor și că au intervenit pentru a falsifica ora la care a fost dat ordinul pentru evacuarea pieții.

Imediat, liderii Uniunii Salvați România au profitat de moment și au anunțat public că solicită demisia tuturor celor puși sub acuzare.

Mai mult, cei de la USR ar vrea și demisia ministrului de Interne, Carmen Dan, pe motiv că aceasta nu i-a demis pe șefii Jandarmeriei imediat după incidentele din 10 august și a permis efectuarea unor permutări prin care personajele respective să se mențină în funcții extrem de bine văzute.

‘Uniunea Salvaţi România cere demisii de urgenţă de la toţi şefii Jandarmeriei care au fost puşi vineri sub învinuire de Parchetul General pentru modul de acţiune la mitingul din 10 august, apreciind drept revoltător ca cei trei şefi să rămână în funcţie după ce Parchetul a constatat că au evacuat Piaţa Victoriei în baza unui ordin nelegal.

USR consideră că se impuneau demisii imediat după acţiunea din 10 august, dar Carmen Dan a ales să îi răsplătească prin promovări pe şefii Jandarmeriei care au răspuns la ordinele politice. Maiorul Laurenţiu Cazan, cel care a coordonat întreaga operaţiune de evacuare a protestatarilor din Piaţa Victoriei, a fost împuternicit la conducerea Jandarmeriei Bucureşti. A fost, de fapt, o rocadă, iar şeful Jandarmeriei a devenit numărul doi, în locul lui Cazan. O altă rocadă a avut loc şi la conducerea Jandarmeriei Române, unde inspectorul general Sebastian Cucoş a fost înlocuit de Ionuţ Sindile care până atunci ocupase postul de prim adjunct, iar colonelul Cucoş a devenit numărul doi.

Atragem atenţia că şefii Jandarmeriei au răspuns de la început şi până la sfârşit la ordine politice, iar PSD, în frunte cu Liviu Dragnea şi Carmen Dan, trebuie să îşi asume răspunderea pentru gazarea şi lovirea a sute de oameni paşnici de la miting.

Uniunea Salvaţi România susţine că este foarte important ca Parchetul General să fie lăsat să îşi facă treaba pentru că din momentul preluării dosarul mitingului din 10 august este sub asediu: ca o formă de presiune, Tudorel Toader a declanşat evaluarea procurorului general Augustin Lazăr, Inspecţia Judiciară a început cercetarea disciplinară a procurorului care s-a autosesizat cu privire la violenţele de la miting, MAI a secretizat raportul pentru a îngreuna activitatea procurorilor, iar şefii Jandarmeriei au sesizat DIICOT cu privire la o lovitură de stat, în încercarea de a muta dosarul de la Parchet’.

82 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv