Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

SĂNĂTATE: Ministrul Sănătății a descoperit diferențe de 2.000 de decese COVID între platformele oficiale, în anul 2020 / Diferența ajunge până la 500 de cazuri la acelați spital / Există diferențe și în prezent / POLITICĂ: Premierul Cîțu se află două zile la Bruxelles, pentru negocieri pe tema PNRR / „O să-i asigur pe partenerii europeni că acest Guvern va face şi reforme /

Breaking News:
Cîțu și-a luat vorba înapoi și impune condiții, după ce anunțase inițial că „la sfârșitul lunii mai, în cel mai pesimist scenariu vom avea 5 milioane de români vaccinați”

Veste proastă de la Iohannis: Nu va fi o relaxare totală a restricțiilor pe 1 iunie, să nu supraevaluaţi

Președintele Klaus Iohannis a dat o veste proastă românilor, joi, în Parcul Natural Văcărești, unde a ținut să marcheze Ziua Pământului – 22 aprilie.

„1 iunie este o dată pe care vă rog să nu o supraevaluaţi. Este data la care Guvernul va prezenta evaluările pentru posibila relaxare. Să nu credem din greşeală că 1 iunie este data de relaxare totală. Nu va fi. Însă eu sunt foarte optimist şi cred că în cursul verii vom ajunge acolo. Evident că până atunci mai sunt atâtea săptămâni în care evaluăm mersul pandemiei, dacă numărul de infectări scade foarte mult, dacă numărul de persoane grav bolnave scade foarte mult”, a spus Klaus Iohannis.

Premierul Florin Cîțu a anunțat încă de acum două săptămâni că la 1 iunie va ridica restricțiile pentru HoReCa.

VIDEO. Cîțu: Revenirea la normalitate, de la 1 iunie. Vă cer răbdare, măsurile luate au dat rezultate

El a precizat că, la sfârșitul lunii mai, „în cel mai pesimist scenariu” vor fi 5 milioane de români vaccinați – adică jumătate din cât și-a propus Guvernul:

„Sunt două luni importante, aprilie și mai, vom avea aproape 8,3 milioane de doze care intră în România. La finalul lunii mai, în cel mai pesimist scenariu vom avea 5 milioane de persoane vaccinate. În scenariul optimist am avea 6,3 milioane. 5 milioane înseamnă 35% din populația adultă”.

Ulterior însă, Cîțu și-a luat vorba înapoi și a impus această rată de vaccinare ca o condiție, de parcă românii ar fi vinovați că nu se imunizează, nicidecum Guvernul, care i-a vccinat mai întâi pe „speciali” și a compromis campania.

Cîțu a băgat „specialii” la vaccinare și îi cere acum socoteală lui Voiculescu pentru valul 3 de infectări
Vlad Voiculescu: Schimbăm strategia de vaccinare. Vârstnicii, bolnavii cronici și cei cu handicap, prioritari
Scandalul publicării datelor de către Voiculescu. Cîțu: „Să explice suspiciunile că s-au vaccinat cei fără drept”
Scandalul Cîțu-Voiculescu. MApN, despre vaccinarea tinerilor „speciali”: „Nu e privilegiu, ci normalitate”
Ciucă, despre vaccinarea „membrilor familiilor noastre”: Sunt arondați sistemului propriu al MApN
Oficial! 36 din cele 116 fluxuri de vaccinare din București sunt pentru „speciali”
7 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv