Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, vine în vizită oficială în România /

Breaking News:

VIDEO. Grija lui Chițoiu imediat după accidentul în care au murit doi oameni: Să nu-și fi lovit rău mașina

Fostul vicepremier PNL și ministru al Finanțelor în Guvernul Ponta USL, Daniel Chițoiu, în prezent secretar general al ALDE și nașul de cununie al fiicei ministrului de Interne, Marcel Vela, a fost filmat imediat după accidentul de circulație în care au murit doi oameni, pe Dealul Negru de pe DN7 Piteşti – Râmnicu Vâlcea. Iar imaginile arată că prima grijă a lui Chițoi fost să vadă dacă și-a lovit rău mașina, nicidecum dacă e rănit vreun om din celălalt autoturism. 

sursă foto: Ovidiu Vanghele

Martorii oculari spun că mașina Audi a politicianului a părăsit banda de mers și a intrat pe contrasens, unde a lovit fronal un autoturism care circula regulamentar pe șosea. Șoferul și pasagera din dreapta – soția lui – n-au avut nicio șansă: au murit pe loc, în Dacia Logan în care se aflau.

O a treia persoană aflată în mașina celor doi uciși în accident, o femeie, se află în stare gravă la spital. 

În imaginile filmate imediat după accident, Chițoiu apare ieșind pe picioarele lui din mașină, se îndreaptă în spatele ei și verifică dacă bolidul său este în regulă – ceea ce s-a și întâmplat. 

Ulterior, Daniel Chițoiu este filmat de jurnaliști la intrarea în Spitalul de Urgență Floreasca, adus cu targa, nemișcat. Imediat, toată presa a aflat că și el este rănit: are două coaste rupte.

Totul s-a întâmplat în a doua zi de Crăciun, pe 26 decembrie, iar șoseaua nu era aglomerată, motiv pentru care Daniel Chițoiu nu a depășit nicio mașină atunci când a provocat accidentul; pur și simplu a intrat pe contrasens. Neatenția, viteza sau ”uitatul” în telefon – așa cum spun unii martori – l-au adus în situația de a provoca tragedia? Greu de spus, dar ușor de intuit.

Poliția Argeș are însă rețineri în a preciza cine a fost vinovat, deși Centrul Infotrafic s-a grăbit să anunțe că Loganul a fost de vină, iar mașina lui Chițoiu se afla, după coliziune, pe banda pe care nu avea ce să caute. 

Mai precis, informațiile inițiale arătau că șoferul din autoturismul Logan i s-a făcut rău și a intrat pe contrasens. De unde au aflat polițiștii această informație extrem de importantă? Va rămâne un mister dacă polițiștii nu vor recunoaște că au inventat-o pentru a-l favoriza pe Chițoiu.

Ceilalți șoferi care au văzut accidentul au relatat însă că bolidul politicianului a părăsit inexplicabil banda pe care circula și a intrat direct în cea care venea din sens opus.  

Cert este că polițiștii vor face o expertiză pentru a stabili dinamica accidentului. ”Acest eveniment rutier este unul dintre cele în care nu se poate stabili cu exactitate din primele măsurători”, este argumentul purtătorului de cuvânt al Poliției.

IGPR transmite că până acum s-a stabilit că accidentul a rezultat într-o ciocnire frontală între mașinile implicare în urma pătrunderii pe contrasens a unei dintre ele ”neputând fi stabilit, din primele cercetări, care dintre cele două autoturisme este cel vinovat”.

”La acest moment se desfășoară cercetări ,,in rem” (faţă de faptă, principiu juridic ce stă la baza activităţii de cercetare penală), în urma evenimentului rutier care s-a soldat cu decesul a două persoane şi rănirea altor două, fiind întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, conform art. 192 si 196 din Codul Penal. Activitatea de cercetare penală se desfăşoară sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, cercetările fiind în curs la acest moment”, se mai arată în comunicatul Poliției române.

Mai multe persoane au fost audiate în acest caz, însă declarațiile lor nu pot fi comunicate public, în această etapă a anchetei. În plus, o concluzie privind vinovăția certă a unei persoane nu  poate face obiectul unei comunicări preliminare, susține Poliția.

”Cu privire la eventuale concluzii, reamintim că, după primele momente ale producerii evenimentului rutier, nu s-a putut stabili, preliminar, care este mecanismul exact, fiind cunoscut doar faptul că acesta a constat într-o coliziune frontală, ca urmare a pătrunderii pe contrasens, neputând fi stabilit, din primele verificări, care dintre cele două autoturisme ar fi vinovat”, precizează sursa citată.

Ce spune cumătrul Vela despre accidentul lui Chițoiu

Suspiciunile sunt mari, deoarece Chițoiu este nașul de cununie al fiicei ministrului de Interne, Marcel Vela, iar în imaginile filmate imediat după accident, toți polițiștii de la fața locului erau preocupați să vorbească îndelung la telefon.

Dar demnitarul susține că nu a intervenit și nu va interveni în anchetă. 

”Într-adevăr, d-nul Daniel Chițoiu a cununat-o pe fiica mea în anul 2012, pe vremea când eram colegi în PNL, după care drumurile noastre politice s-au despărțit. Eu am rămas în PNL, domnia-sa s-a dus în ALDE după ce s-a rupt USL-ul. eu sunt ministru de aproape două luni și am dovedit că sunt un ministru normal. Nu știu ce intervenții au făcut alți miniștri în cazuri de asemenea natură, eu vă spun că nu fac nicio intervenție, nu pentru cineva de la ALDE, sau de la alt partid, sau chiar de la PNL, pentru nimeni, absolut nimeni. (…) Chiar cine face asemenea lucruri nu mai stă în Ministerul de Interne”, a declarat ministrul Marcel Vela, la Antena 3. 

293 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv