Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Camera Deputaților a dat votul final pe data alegerilor locale: 27 septembrie / EXTERNE: Austria impune carantinarea românilor /

Breaking News:
 

VIDEO. Iohannis: De la 1 iunie se poate ieși din localitate fără declarație. Se deschid terasele, plajele

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, joi, că de la 1 iunie românii pot ieși din localitate fără declarație scrisă, iar terasele se vor putea deschide și se poate face plajă, desigur cu respectarea măsurilor de distanțare de 2 metri și de igienă.

„Avem și azi aproepe 200 de cazuri noi, aproape 200 de oameni la ATI, nu putem vorbi de o reducere semnificativă. În continuare, deci, atenție, atenție, atenție. În ceea ce privește măsurile de relaxare, avem și câteva vești bune.

Astfel, de la 1 iunie se redeschid terasele – este clar însă că va fi nevoie de măsuri speciale – mesele să fie la 2 metri, vor putea să stea maxim 4 persoane la o masă.

De la 1 iunie se va putea merge la plajă, dar și aici este nevoie de păstrarea distanței de 2 metri.

De la 1 iunie se reia transportul internațional rutier și feroviar.

Spectacolele în aer liber cu maxim 500 de spectatori, dar pe scaunel la distanță, curespectarea tuturor normelor de igienă.

Deplasările de la 1 ijie vor fi libere, deci nu va mi di nevoie de declarație.

Se reiau activitățile sportive – competițiile în aer liber, mai puțin pentru sporturile de contact”.

Declarație de presă susținută de Președintele României, domnul Klaus Iohannis

Declarație de presă susținută de Președintele României, domnul Klaus Iohannis

Publicată de Guvernul României pe Joi, 28 mai 2020

Președintele a făcut referire și la examenele naționale, spunând că va fi organizată o a doua sesiune, pentru elevii bolnavi:

„Examenele naționale: Vor avea loc fizic, așa cum au fost planificate și anunțate. Din 15 iunie – Evaluarea Națională, apoi examenele de bacalaureat. E posibil să fie copii care să fie atunci bolnavi sau să se constate atunci că au febră și nu pot intra. Am considerat că trebuie o soluție. Pentru Evaluarea Națională, pentru copiii găsiți cu febră la intrarea în școală sau izolați acasă, pentru motive medicale și de carantină, se organizează o a doua sesiune din 29 iunie. Și pentru bacalaureat va fi o a doua sesiune, în august, așa cum era organizată în mod obișnuit. Cu toții vom reuși să depășim cu bine acestă perioadă dacă vom respecta distanțarea fizică, ne vom spăla pe mâini”.

39 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv