Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITIC: Guvernul Ciucă a aprobat rectificarea bugetară / CEC primește un împrumut de 1,4 miliarde de lei / S-au tăiat bani de la Transporturi, Agricultură, Economie, Digitalizare / 

Breaking News:
De joi intră în vigoare noile interdicții

VIDEO. Oficial! Arafat a stabilit când și unde este obligatorie masca în toate spaţiile deschise

Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a anunțat, miercuri, când trebuie purtată masca obligatoriu în toate spaţiile deschise: în localităţile unde indicele cazurilor de COVID depăşeşte 3 la mia de locuitori.

Declarația a venit la finalul ședinței Executivului, când a fost adoptată Hotărârea de Guvern privind prelungirea stării de alertă cu 30 de zile, până la mijlocul lunii noiembrie.

„Astăzi, în cadrul şedinţei de Guvern, au fost dezbătute propunerile CNSU pe care le-am anunţat, ieri, de fapt. Rămân următoarele măsuri confirmate, referitor la purtarea măştii, până la 3 la mie incidenţă, deci, de la 0 până la 3 la mie incidenţă masca este purtată obligatoriu în spaţiile aglomerate şi la 50 de metri de la intrarea în şcoli, de la 3 la mie în sus masca este obligatorie în toate spaţiile deschise”, a precizat Raed Arafat, la Palatul Victoria.

„Au rămas valabile și prevederile care au stabilit că de la 0 la 1,5 la mie incidenţă, restaurantele, cafenelele, cinematografele (…) vor funcţiona cu 50% capacitate. Între 1,5 la mie şi 3 la mie, cu 30% capacitate, iar mai mare decât 3 la mie, atunci vor fi, din păcate, închise”, a precizat Arafat.

În maximum 48 de ore de la atingerea acestei rate de infectare, comitetele judeţene/municipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţă constată situația, iar măsurile intră în aplicare automat.

Totodată, este obligatorie testarea săptămânală a personalului care lucrează în centrele rezidenţiale, prin grija Direcţiilor de Sănătate Publică.

„Acest lucru este necesar, după ce personalul nu mai face rotaţie la 14 zile şi vine în ture normale şi atunci la 7 zile evaluarea lor va duce la prevenirea transmiterii virusului sau la reducerea riscului de transmitere a virusului către rezidenţii centrelor respective. Deci, astea sunt principalele prevederi care au fost stabilite şi prin hotărârea de guvern din ziua de astăzi”, a precizat Arafat.

„Evenimentele private rămân restricţionate, adică interzise, în spaţiile închise şi publice, pe plan naţional, deci acest lucru este confirmat şi prin hotărârea de guvern”, a adăugat el. 

Starea de alertă, prelungită. Noi restricții: Tătaru și Arafat interzic nunțile și botezurile (Hotărârea nr. 49)
315 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv