Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

JUSTIȚIE: DNA cere Camerei Deputaților ridicarea imunității lui Bănicioiu / El este acuzat de luare de mită în formă continuată

Breaking News:
 
Candidatul dreptei a convins Biroul Electoral să renumere buletinele de vot, însă Tudorache a eșuat în acest demers

Voturile se renumără în Sectorul 5, dar nu și la Sectorul 1. Firea ar fi vrut și ea, dar a expirat termenul

La solicitarea candidatului dreptei, Cristian Băcanu (PNL), Biroul Electoral al Sectorului 5 a decis renumărarea tuturor buletinelor de vot.
 
Dan Tudorache
 
Anunțul a fost făcut chiar de Băcanu, pe Facebook: „Biroul Electoral de Sector a decis renumărarea voturilor la Sector 5! Ceilalți vor face contestație. (…) Orice ar fi, lupt alături de colegii mei din PNL Sector 5 până la capăt!”.

Cristian Popescu Piedone, care a obținut 28% din voturi, a contestat decizia.

Tot la solicitarea PNL, Biroul Electoral Județean a decis să fie renumărate voturile și la Călărași. atât pentru Consiliul Județean, cât și pentru funcția de președinte al CJ.
 
La Călărași alegerile au fost câștigate de candidatul PSD la funcția de președinte al Consiliului Județean, Vasile Iliuță. Din partea PNL, la șefia CJ Călărași a candidat Valentin Barbu.
 
În schimb, nu a avut câștig de cauză solicitarea lui Dan Tudorache, primarul PSD în exercițiu al Sectorului 1, de renumărare a voturilor, după ce a pierdut la distanță mică (39,82% voturi) de candidata dreptei, Clotilde Armand (USR PLUS), care a obținut 40,95%.
 
Tudorache a anunțat că va depune contestație în instanță.
 
Primarul în funcție al Capitalei, Gabriela Firea, care a obținut numai 48% din voturi, ar fi vrut și ea să conteste rezultatul scrutinului, după ce a pierdut cu 4,7% puncte în fața candidatului dreptei, Nicușor Dan (42,7%), însă miercuri a expirat termenul legal pentru acest demers.
 
Ea a sugerat, miercuri, că va apela la instanță pentru a cere renumărarea voturilor: Chiar dacă nu mai suntem în termen (de depunerea a contestației – n.red.), este voința organizatorului, deci Guvernul României, să decidă numărarea voturilor în București și în toate cele șase sectoare. Este voința organizatorului. Noi nu am depus contestația pentru că foarte târziu au fost încărcate toate aceste procese verbale și destul de greu ne-au parvenit”.
136 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv