Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Legea offshore intră la votul final la Camera Deputaților /

Breaking News:

Vremea se strică: Ploi, ninsori, polei şi vânt puternic mai întâi în vest, apoi în sud şi sud-est

Vremea primăvăratică dispare de vineri, când revin ploile, ninsorile şi vântul puternic – favorizant al poleiului, la temperaturi joase -, mai întâi în jumătatea de vest a ţării iar din noaptea de sâmbătă şi duminică, în sus şi sud-est.

lapovita-umbrela-zapada-nou-0-Jean-Mihai-PALSU-550x367

Astfel, potrivit ANM, pe tot parcursul zilei, în jumătatea de vest a ţării vor fi precipitaţii pe arii extinse, în general moderate cantitativ, urmând a se cumula local 15…20 l/mp.

În zonele montane şi submontane va ninge şi se va depune strat de zăpadă, mai consistent îndeosebi în Munţii Banatului. În Maramureş şi în Transilvania vor predomina ninsorile.

În Crişana, Banat şi Oltenia vor fi precipitaţii sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare.

Vântul va avea intensificări la munte, cu viteze ce vor depăşi, pe crestele înalte, 70…80 km/h la rafală, viscolind sau spulberând zăpada, dar şi în sud-vestul teritoriului la începutul zilei şi local şi temporar în regiunile estice şi sud-estice, cu rafale de 50…60 km/h.

De duminică, şi în sud şi sud-est

Începând din noaptea de sâmbătă spre duminică (16/17 ianuarie), vremea se va înrăutăţi în sudul şi sud-estul ţării, unde aria ninsorilor se va extinde iar vântul se va intensifica.

Temperaturile vor scădea semnificativ iar de la mijlocul săptămânii viitoare vor fi chiar mai scăzute decât normalul perioadei.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor, Administraţia Naţională de Meteorologie va emită noi mesaje.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv