Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Cîrstoiu se disculpă: „Nu sunt incompatibil, există o decizie a ÎCCJ” / /JUSTIȚIE: Primarul PNL Chirica de la iași, trimis în judecată de DIICOT / ANM: Vremea începe să se încălzească, dar mai există ploi până la sfârșitul lunii / 

Breaking News:
DEMISIA unui ministru „jmecher” nu trebuie scoasă din context chiar dacă vorbim de “Poliția gândirii”!

BOSTAN, ipocrit sau cinic SNSPA

Ultima ora.  Bostan a fot demis de Cioloș. Citiți aici știrea…
Un fleac, i-a ciuruit! Cioloş a executat patru miniştri dintr-un foc şi are deja înlocuitori

Ministrul Comunicațiilor, Marius Bostan, se  vrea un om cerebral, decent și guvernat de bun-simț. După cum veți vedea mai jos, ministrul “tehnocrat” Bostan este doar un politruc “jmecher” ce frizează ipocrizia, ce are tangență cu cinismul; este “politicianul” care și-a construit cariera și averea pe bani publici fiind și el un ilustru absolvent al studiilor postuniversitare la “celebra” instituție de învățământ Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative – SNSPA. Poate de aceea Bostan crede că: “Poliția gândirii a încercat să diabolizeze ceea ce am spus eu în mod onest și cinstit”! Așadar, oricine îndrăznește să-l critice pe ministrul “tehnocrat” Marius Bostan face parte din “Poliția gândirii”. O eroare de logică matematică din partea ministrului Bostan.

marius_bostan_2
Bostan, un ministru lipsit de simțul ridicolului
Bostan ne vorbește de imbecilitate

Să le luăm pe rând! Marțea trecută, în cadrul unei întâlniri, ministrul “tehnocrat”  Marius Bostan a făcut o declarație politică:

“Unii profesori pur și simplu își bat joc de meseria lor și spun că au salarii mici. Domnule, mergi acasă, dă-ți demisia. Dar nu să îți bați joc de viitorul copilului. Justificarea ca “am salariu mic” e o imbecilitate (…) Dacă fiecare părinte ar plăti 100 de lei pe lună, nu mult, ceva simbolic, dar să simtă că nu e gratis”.

Imediat, prim-ministrul Dacian Cioloș i-a cerut să-și ceară scuze. “Tehnocratul” Bostan a refuzat să-și ceară scuze pentru toate afirmațiile beligerante și a spus că vorbele i-au fost scoase din context.

După o zi de gândire, Bostan a revenit și a bălmăjit ceva în apărarea lui și și-a cerut scuze pentru că a folosit nepotrivit cuvântul „imbecil”.

Apoi, sâmbătă seara, s-a dus la B1tv să se spovedească. Aici, cu toate că jurnalistul Sabin Orcan i-a explicat cu prietenie că a greșit și că scuzele generale ar fi cea mai bună soluție pentru a ieși din acest “context” nefericit pentru toată lumea, Bostan a ratat spovedania. Și s-a lăudat cu ideile altora!

Bostan si Orcan
Ministrul Marius Bostan și jurnalistul Sabin Orcan
Bostan lanseză fumigena „Poliția gândirii”

Luni, ministrul “tehnocrat” Marius Bostan, a dat o declarație halucinantă: “Poliția gândirii a încercat să diabolizeze ceea ce am spus!”

Așadar, ministrul Comunicațiilor, Marius Bostan, a găsit răul care îl demonizează într-o expresie ce se vrea genială: “Poliția Gândirii”. Adică, oricine îndrăznește să-l critice pe ministrul “tehnocrat” Marius Bostan face parte din “Poliția gândirii”.

Ca să nu putem fi acuzați de Marius Bostan că scoatem din context declarația ministrului, vom face o analiză pe text ca la carte: vorbele lui Bostan și corecturile noastre. Să începem analiza!

(Așa cum v-am obișnuit, declarația integrală o găsiți la finalul textului cu adnotările SECUNDA)

scoala-parinti
Părinții plătesc aproape toată viața pentru ca odraslele lor să aibă parte de o educație decentă. Care se ambiționează să nu mai vină în România democrată!
Bostan nu-i nici onest, nici cinstit

“Poliția gândirii a încercat să diabolizeze ceea ce am spus eu în mod onest și cinstit”.

Corectură. Bostan nu e nici onest, nici cinstit. Marius Bostan și-a dezvoltat averea pe bani publici grație apartenenței sale politice la un partid istoric, PNȚ-CD. An după an, „tehnocratul” Bostan s-a îndestulat din banul public fie prin diferite participări în Consiliile de Administrație ale unor societăți de stat sau private –  vezi Telekom, fie prin diverse privatizări ajunse celebre de pe vremea conducerii PNȚ-CD.

De asemena, Bostan este nelipsit din zona exclusivistă a emisiunilor de obligaţiuni din România. Unde comisioanele sunt pe măsura exclusivității, iar informațiile la prima mână sunt mană cerească! Specialiștii în finanțe știu despre ce vorbesc, dar și analiștii economici SIE!

Cel mult, Bostan ne poate spune că este un varan politic care nu a fost încă prins cu mâna-n sac!

Așadar, dacă vreun procuror va dori să-l ancheteze penal pe Bostan, îl sfătuim să caute, pentru început, în zona ONG-urilor și a jocurilor de culise din exclusivista zonă a emisiunilor de obligaţiuni din România. Noi vom reveni în domeniu privatizărilor – vezi Poșta Română!

marius-bostan 1
Tehnocratul Bostan este un extremist declarat
Boierul Bostan – salariu de 12.000 de lei pe lună din banul public

“Am spus că, dacă s-ar face o legatură, nu am spus să plătească părinții, am dat un exemplu absolutamente didactic, am dat un exemplu de gândire. În acest moment, pentru fiecare copil se plătește o sumă, bugetul de stat plătește o sumă”.

Corectură. Aici, Bostan ne arată clar că noi, românii, suntem sclavi, iar el, Bostan, este unul dintre boierii de pe tarla.

Domnule Marius Bostan, nu bugetul de stat plătește o sumă, ci contribuabilul plătește. Bugetul de stat doar transferă banii “donați” de noi, românii plătitori de taxe și impozite, în sistemele de educație, sănătate sau în salariul dumneavoastră de ministru în valoare de 12.000 de lei pe lună!

Atenție! Aproape la fiecare intervenție, Bostan ține să ne reaminstească faptul că este profesor, adică știe foarte bine să foloseasă cuvântul. Adică el știe să puncteze o idee.

De aceea, Bostan a ținut să precizeze că “bugetul de stat plătește o sumă”, adică și el, ca ministru și vistier al averii statului, și nu contribuabilul care își trimite puiul la școală pe banii lui.

Dacă ar fi fost onest și cinstit, așa cum se laudă, Bostan ar fi trebuit să spună:

Din momentul în care câștigă primul salariu și până la pensie, tot românul care își plătește taxele și impozitele achită costurile învățământului gratuit!”.

bostan rade
Marius Bostan ne vrea plătitori eterni de taxe
Bostan ne vede dobitoace perfecte

“Să presupunem că această sumă ar fi cunoscută și am spus de un voucher – fiecare părinte ar fi mult mai preocupat de cum se desfășoară procesul de educație. Am spus un mare dacă”.

Corectură. Incredibil. Bostan nu numai că ne consideră sclavi, ci ne vede și oameni care nu au noțiunea valorii banului. Bostan crede că dacă un părinte dă 100 de lei va avea pretenții URIAȘE de la profesori.

Adică, românul plătește o viață taxe și impozite în valoare de peste 60% din banii câștigați legal pentru a-și vedea copilul educat și nu consideră că trebuie să solicite explicații de la profesori. În schimb, când va da 100 de lei o va face NEGREȘIT!

Apropo! Până și Bostan și-a dat seama de idioțenia spusă în fraza “Dacă fiecare părinte ar plăti 100 de lei pe lună, nu mult, ceva simbolic, dar să simtă că nu e gratis”. Așa că a introdus în absurda propunerea legislativă și paranteza “dar să simtă că nu e gratis”.

Păi, domnule Bostan, este ceva gratis pe această lume în care banul primează? Poate doar salariu încasat de un ministru cinic școlit la SNSPA! Apropo! Ce ideie măreață a avut Marius Bostan în funcția de ministru al Comunicațiilor? Aud?!

victor-ponta-sursa-realitatea.net_
Plagiatorul Victor Ponta se dă la tehnocratul Bostan ca să câștige capital politic
Ipocritul Bostan îl vede vinovat pe plagiatorul Ponta

“Având în vedere acest atac al… Victor Ponta… În realitate el a început atacul pe Net, un om pe care îl știți mai bine decât mine, cu lucrările lui știintifice și rezultatele obținute pe parcursul guvernării, numai în 2012 a schimbat 4 miniștri ai Educației. Sunt oameni mici și cu idei mărunte, idei care vin dintr-o gândire de la iluștrii înaintași Gheorghe Gheorghiu Dej, Ion Iliescu și alți iluștri corifei ai gândirii centraliste”.

Corectură. UAU! Jură-te, tu, Bostane că acesta este adevăratul context: Marele om de stat, “tehnocratul” Bostan, a făcut o declarație de mult bun-simț iar urmașii dictatorilor comuniști i-au denaturat declarația pertinentă. Pigmeul de Ponta s-a luat de gigantul Bostan!

Că Victor Ponta este un plagiator și un politician ticălos știe toată lumea, chiar și cei care îl mai vor la butoanele României. De asemenea, este la mintea cocoșului de ce Ponta a sărit la gâtul lui Bostan, tehnocratul care a făcut declarații politice.

Dar legătura dintre faptul că Ponta a plagiat și că Bostan ne cere să plătim învățământul de mai multe ori este pentru noi de neînțeles? Matematicianul Bostan a încercat să mute „punctul de acumulare” de pe graficul prostiei sale în portofoliul maleficului Ponta. Pentru acestă tâmpenie noi îi dăm nota 3 politrucului Bostan.

ciolos-marius-bostan
Premierul Cioloș are o problemă ce trebuie rezolvată urgent
Indirect, Cioloș i-a cerut demisia lui Bostan

Premierul tehnocrat Dacian Cioloș a declarat, joia trecută:

“Am spus clar că nu este un punct de vedere nici al meu, nici al Guvernului. În niciun fel aceste declarații nu reprezintă Guvernul și am cerut într-un mod clar și ferm domnului ministru să-și ceară scuze și să se dezică de astfel de concepte care nu reprezintă Guvernul”.

Deoarece ministrul Bostan nu și-a cerut decât scuze parțiale, că nu i-a acuzat direct de imbecilitate pe unii profesori, Cioloș a fost întrebat dacă intenționează să-l remanieze pe ministrul Bostan. Cioloș a răspuns diplomatic:

“A făcut acest lucru, o să am o discuție cu dânsul legat de aceste lucruri și sper ca astfel de lucruri să nu se mai repete”.

După cum se vede, nu numai că ministrul tehnocrat Marius Bostan nu și-a dat DEMISIA de onoare, ci el se consideră o victimă a unei poliției malefice, a unor extremiști de stânga, el fiind un extremist de dreapta declarat!

bosta cu degetele

Iată și transcrierea declarațiilor ministrului Comunicațiilor, Marius Bostan, așa cum a fost ea publicată de România Liberă, afirmații care au generat atâta interes.  Am punctat și aici Corecturi SECUNDA.

Într-adevăr, în mediul universitar și în general în sectorul public, salariile sunt foarte proaste. Dar, întotdeauna nevoile sunt mai mari decât posibilitățile, întotdeauna, în orice țară, în orice stat. Atunci, trebuie să alegem să prioritizăm cumva.

O prioritate e educația, toată lumea spune că o prioritate e educația. Eu nu aș vrea să emit o opinie directă, dar cred că ar trebui legată cumva munca de performanță.

Eu nu sunt de acord cu sistemul de salarizare existent în acest moment. Eu cred că o soluție rapidă globală, pentru tot învățământul universitar, de ce nu și pentru învățământul gimnazial și primar… evident bugetul nostru nu ține… nu ține.

Corectură SECUNDA: Salariile profesorilor universitari sunt colosale. În schimb, salariile profesorilor din învățământul gimnazial și primar sunt mizerabile. Iar Bostan ne spune candid, că poate, “de ce nu”, ar trebui să ne gândim și la ei…

În momentul de față, deficitul bugetar prognozat este de 3%. Anul viitor, e o prognoză care spune undeva la 3,6%, cu toate măririle date de Parlamentul actual, care a tot dat, ceea ce înseamnă posibilitatea intrării României într-o procedură de deficit bugetar excesiv.

O mărire de salariu în zona pe care o spuneți dumneavoastră, plus în toate zonele de educație, părerea mea că nu ar provoca decât pagubă pe următorii 2,3 ani, cinci ani. Dar pagube pe care nu le mai putem corecta. Adică intrarea României într-o zonă de deficit bugetar excesiv și creșterea dobânzilor… Adică, acum ratingul de țară e relativ stabili, dobânzile sunt relativ ok, ne împrumutăm de pe piețe. Noi cosumăm mai mult decât producem, știți asta, da? Deci avem o datorie undeva la 70 de miliarde, ce înseamnă un punct procentual la dobândă? Înseamnă undeva la 700-800 de milioane pe an în plus la cheltuieli. Deci, e foarte, foarte riscant.

Corectură SECUNDA: Trebuie să fii dus cu pluta ca să consideri că o majorare a salariile profesorilor din învățământul gimnazial și primar poate produce doar pagubă!

Domnule ministru Bostan, dar despre faptul că evaziunea fiscală nu scade, adică TVA-ul plătit de români ajunge în buzunarele unor escroci în loc să ajungă la bugetul de stat, ați aflat? Că această evaziune se ridică la URIAȘA sumă de 30 de miliarde de euro ANUAL? Că dacă evaziunea fiscală s-ar diminua cu 5% bugetul de stat ar avea fonduri să plătească toate măririle de salarii din sistemul de Învățământ și de Sănătate?! Cu doar 5%?!

Cred că investiția în educație are un viitor pe termen lung .Deci, ce faci primii trei ani, cinci ani? Pentru că mergem în faliment, nu o să avem să plătim altceva. Acuma-i minus.

(intervenție din sală: „în momentul ăsta… neinteligibil)

Întrebarea asta e pusă de foarte multă lume. Eu încerc să o explic cât mai simplu cu putință. Deci, întotdeauna e o lege, nevoile sunt mai mari decât posibilitățile. Noi, în momentul de față, trebuie să conștientizăm și nu conștientizăm că consumăm mai mult decât producem. Și e gaură în fiecare an, și gaura asta se acumulează și se rostogolește, ăsta e mersul economiei.  Noi trebuie să avem perspectivă de obținere de plus valoare mai mare decât  gaura, în viitor. Că altfel cine ne mai dă bani. Dumneavoastră i-ați da bani cuiva împrumut care vă păgubește? Poate că i-ați da, dar i-ați mări dobânda. Deci asta e situația României.

În plus, eu nu cred că măririle făcute otova rezolvă problema. Eu cred că implicarea privatului, eu cred că trecerea într-un sistem mixt public-privat ar putea să rezolve problema. Adică, eu merg la universitate. De ce ca student să nu plătesc ceva. Mie mi se pare absolut firesc. A, nu am posibilități, vin dintr-o familie săracă și nu am posibilități, am un vaucher, nu plătesc. Înțeleg asta. Să dăm acces egal.

  1. În momentul în care am legat o coplată, ca la sănătate (la sănătate, coplata, după părerea mea, are o inteligență în spate destul de mare). Eu văd părinții la școală, sunt părinte, am trei copii. Sunt părinte, am trei copii. Jumătate din ei nu se interesează. Nu se interesează. Nu cer calitate. Profesorii au salarii mici. Dar nici din partea cealaltă nu se cere calitate. Unii profesori pur și simplu își bat joc de meseria lor. Și spun: am salariul mic. Domnule, mergi acasă. Dă-ți demisia dacă ai salariul mic, dar nu poți să îți bați joc de viitorul unor copii, să faci prostii la școală și nimeni să nu te verifice. Deci justificarea că am salariul mic e o imbecilitate. Am salariul mic, îmi dau demisia și mă apuc de altă muncă, dacă nu îmi place meseria asta. Ei, revin.

Vorbele mele poate sunt brutale. Revin. Dacă fiecare părinte ar plăti 100 de lei pe lună, ceva simbolic, dar să simtă că nu e gratis. Lumea s-a învățat…Mentalitatea comunistă a fost așa: să primesc gratis educație. Atunci nu cer în partea cealaltă, la ghișeu, calitate. Să primesc gratis curent, de exemplu, nu m-ar deranja foarte mult că s-a oprit curentul la ora 12, dacă e gratis… Deci nu cer calitate serviciilor publice.

Corectură SECUNDA: Așa cum am arătat mai sus, învățământul ca și sănătatea primară, nu sunt gratuite, sunt achitate indirect. Doar “specialitățile” sunt plătite direct. Așadar, domnul ministru Bostan greșește când afirmă că români s-au învățat “să primească gratis educație” atâta timp cât o plătesc aproape toată viața prin intermediul taxelor și a impozitelor.

După părerea mea, orice serviciu trebuie plătit într-o formă sau alta. Eu înțeleg, sunt anumite tipuri de servici care-i mai ieftin decât să faci un sistem de plată, mai bine n-ai limită și pui impozit. Dar eu cred, eu cred că dacă, pentru foarte mulți părinți, dacă ar simți în fiecare lună sau ceva, o sumă, poate ar conștientiza faptul că nimic nu-i gratis.

La noi, în mentalul colectiv, a intrat prea adânc gratuitatea. Deci gratuitatea și atunci nimeni nu mai înțelege cum mai funcționează statul, de fapt. Ar trebui făcute seminarii despre funcționarea statului: cum e un stat, ce rol are el, de ce funcționează așa. Pentru că atunci nu ar mai veni cu cereri care sunt de neîmplinit sau de nerezolvat.

Și atunci toată lumea își face niște iluzii, totul trebuie să funcționeze perfect, cineva să aibă grijă, să ni se dea, să se dea. Suntem tot timpul să se dea. Și nu avem în partea cealaltă de unde dăm, exact calculul.

Deci gândim… și asta, după părerea mea, este o reminiscență a celor 50 de ani de comunism în care nu a fost foarte clar acest lucru niciodată.

Dar despre activitatea lumească a tehnocratului Marius Bostan puteți citi în SECUNDA, cum și-a bătut joc absolventul de SNSPA de o idee măreață pe care a arestat-o pentru folosul personal.

Ministrul Bostan și dezastrul proiectului Re>Patriot

7-iunie-2016-Bostan-si-dezastrul-Re-Patriot

Citiți și ce a publicat SECUNDA despre “oamenii de bine” din zona PSD care se bucură de declarațiile politice ale  iresponsabilului “tehnocrat” Marius Bostan.

Bostan: Ponta a început atacul pe net iar poliţia gândirii diabolizează ce am spus onest
232 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv