Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ANM: Alertă de vânt pentru toată țara, până luni / POLITICĂ: Parlamentul va adopta marți proiectul Legii bugetului pe 2021 / 

Breaking News:
Episodul 4. Adevăratul MOBIL din spatele afacerii “ELCEN & RADET: Tunul lui FIREA!”

ELCEN valorează peste 5 miliarde de euro! Tudose, Dragnea, Tăriceanu și Firea vor să pună GRATIS colosul energetic în brațele multinaționalei franceze VEOLIA!

De ce președintele Iohannis nu a solicitat ca OPORTUNITATEA fuziunii prin achiziție a ELCEN de către RADET să se discute în CSAT?
Pentru Klaus Iohannis, ELCEN – colos energetic de 1.200 MW – NU este de Importanță  Națională și nu face parte din zona Siguranței Naționale?
La Bruxelles, președintele Macron i-a cerut președintelui Iohannis să nu se bage în afacerea ELCEN + RADET = VEOLIA?
Pentru neinițiați, spunem că multinaționala VEOLIA are vânt în vele de când Macron a ajuns președintele Franței!
Tudose și Dragnea

Iată la ce se pretează politicienii noștri. Este incredibil cum Tudose, Dragnea, Tăriceanu și Firea vor să transfere din proprietatea statului în cea a Primăriei Capitalei, pentru doar 155 de milioane de euro, un colos energetic ce valorează peste 5 miliarde de euro.

Și cum se folosec ei, parșiv, cinic, de un motiv social pentru a ascunde un tun de miliarde de euro: un posibil colaps termic pentru bucureșteni.

Cum am ajuns la această valoare: ELCEN = 5 miliarde de euro?

Vă rugăm să uitați un moment despre faptul că ELCEN este producător de energie termică. De ce? Pentru că ELCEN are o cu totul altă importanță și, pe cale de consecință, o cu totul altă valoare de piață!

ELCEN, prin termocetralele sale,

  • CET Grozăvești – 100 MW,
  • CET Progresul – 200 MW,
  • CET VEST – 436,25 MW și
  • CET SUD – 500 MW 

are o putere instalată de producere a energiei electrice NON-STOP de 1.236,25 MW, cu circa 200 MW mai mult decât Hidrocentrala Porțile de Fier – care nu poate produce curent electric NON-STOP! Uimitor, nu-i așa?!?

În acest contex, vă reamintim că statul vrea să investească circa 4 miliarde de euro pentru a construi două reactoare nucleare cu o putere instalată de 1.400 MW.

Cum ELCEN are o putere instalată de 1.200 MW, calculul simplu ne dă o valoare de 3,5 miliarde de euro. Atenție, doar ca valoare de investiție, care este deja realizată la standarde europene!

Practic, față de reactoarele încă neconstruite, ELCEN va produce energie electrică încă din prima secundă după ce va fi cumpărată de RADET.

Așadar, putem vorbi despre o afacere de peste 5 miliarde de euro. Nu-i rău pentru cei ce se află în spatele Gabrielei FIREA, primărița Capitalei.

După întâlnirea cu Macron, Iohannis tace. Ghinion!
Spuneam mai sus că ELCEN are o putere instalată mai mare decât Hidrocentrala Porțile de Fier (FP). Dar, atenție! PF nu produce constant 1.080 MW, pe când ELCEN poate să producă oricând 1.200 MW.

Iar importanța ELCEN pentru Siguranța Națională este colosală. De aceea, NU înțelegem de ce o astfel de tranzacție NU s-a discutat în CSAT?

De ce președintele Iohannis nu abordează în CSAT problema trecerii ELCEN din proprietatea statului în ce a Primăriei Capitalei, rămâne un mister cu iz de cocoș galic!

Repetăm: motivul invocat de firea, că în acest fel bucureștenii vor avea asigurat agentul termic și apa caldă este fals.

Apoi, dacă Tudose, Dragnea și Tăriceanu tot vor să vândă ELCEN, de ce nu scot colosul energetic la LICITAȚIE?

Cu siguranță că se vor găsi investitori gata să plătească și 3 miliarde de euro pe ELCEN, nu mizilicul de 155 de milioane de euro.

Acum este clar pentru toată lumea ce se ascunde în spatele vânzării ELCEN către RADET?

Tudose către Firea: Ne revedem în față la DNA!
Cine va pune mâna pe “mireasa” ELCEN+RADET va pune mâna pe o uriașă mină de aur echivalentă, ca putere energetică, cu cea a Hidrocentralei Porțile de Fier!

Astfel, cu 155 de milioane de euro, FIREA va primi cadou o afacere de peste 400 de milioane de euro pe an – bani care nu vor intra însă în vistieria Primăriei Capitalei, ci în a firmei care va manageria colosul energo-termic. Noi avem informația că afacerea se pregătește pentru VEOLIA.

Tăcerea nu-i de aur!

Deși este o problemă extrem de gravă, vă invităm să observați o situație stranie: NU suflă o vorbă despre ce se ascunde în spatele ingineriei financiare “ELCEN & RADET: Tunul lui Firea”

  • nicio televiziune de știri importantă – Antena 3, Digi 24, România TV, RTV, Realitatea TV sau B1TV;
  • niciun site important de opinie și informații – hotnews, știri pe surse, ziare.com, gândul.info sau românia curată;
  • niciun ziar – Adevărul, EvZ, Bursa, ZF sau RL;
Motivul îl găsiți în ABUNDENȚA de publicitate – peste 1,5 milioane de euro pe an “investiți” de Apa Nova în PUBLICITATE fără sens. Apa Nova este deținută de concernul francez VEOLIA!

În acest context, vă invităm să lecturați și…

Episodul 3. În afacerea “ELCEN & RADET: Tunul lui FIREA”, am ajuns la ora “jmecheriilor” politice!

Dragnea a convocat prin SMS ședință parlamentară extraordinară. Urgența: Trecerea ELCEN la Primăria Capitalei
885 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv