Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

JUSTIȚIE: Toți cei 14 inculpați din dosarul „fabricii de permise false” din Suceava au fost arestați preventiv /

Breaking News:
 

Episodul 6. EXCLUSIVITATE – DOCUMENTE! Salariile NESIMȚITE de la TAROM plătite din bani publici în vremea Pandemiei COVID-19!

PUBLICĂM 16 pagini din “Lista salariilor nesimțite” de la TAROM!

La TAROM sunt 101 „dalmațieni” cu salarii „nesimțite”, plătite lunar din bani publici și care depășesc remunerația de 15.655 lei a președintelui Iohannis!

În timp ce președintele Klaus Iohannis primește lunar 15.655 de lei, premierul Ludovic Orban 15.002 lei și ministrul Lucian Bode 13.697 lei, șefimea TAROM în frunte cu incapabilul manager George Barbu încasează mult mai mult: între 36.000 de lei și 17.000 de lei, din bani publici!

Recordul la categoria salarii „nesimție” din banii publici este deținut de șeful CEC Bank, Bogdan Neacșu: 20.000 euro! Cu bonus prime de Paști și Crăciun de 10.000 de euro! (Click pe link)

Legea GDRP NU interzice publicarea salariilor bugetarilor, așa cum încearcă șefimea TAROM să propage ideea, pentru a menține secrete lefurile uriașe de la compania de stat aflată într-un infinit faliment.

Cei care vor căuta nume în Lista TAROM vor descoperi câteva sute de angajați ajunși cu tot cu FAMILII la compania căpușată.

ATENȚIE! La finalul articolului am publicat legile GDRP, precum și și modul cum am fost amenințați și șantajați în scris de directorul general al TAROM, George Barbu, în tandem cu avocata atârnătoare Claudia Valerica Hutina.

APROPO! Domnule premier Ludovic Orban și domnule ministru Lucian Bode, știați că TAROM nu are, de ani buni, Departament Juridic! De ce?!? Pentru ca șefimea să poată frauda în liniște banul public, prin contracte și achiziții păguboase pentru compania de stat! Milioane și milioane de euro – că tot le-ați dat de “ronțăit” 36,7 milioane de euro pentru 6 luni: martie-august 2020!!!

Ea e „Cruella” de la TAROM. O cheamă Claudia Crăiță, este director de personal și are un salariu de 17.523 lei/lună, mai mare decât al președintelui țării, al prim-ministrului și al patronului său, ministrul Bode, chiar și când lucrează de acasă, așa cum a fost în vremea Pandemiei COVID-19 (Foto Fb.)

În timpul stării de urgență decretate de președintele Iohannis, salariile „nesimțite” din Lista TAROM s-au plătit integral, până în aprilie, iar pentru luna mai s-au virat circa 80% din imensa lor valoare!

De când am început să publicăm episoade din Saga TAROM am primit la redacție (mihaip@secundatv.ro) foarte multe mesaje de felicitare și foarte multe documente și informații. SECUNDA mulțumește tuturor!

Dar am primit și foarte multe mesaje care ne întrebau de ce Gâdea de la Antena 3, Ciutacu de la România TV, Oreste de la Realitatea TV, Prelipceanu de la Digi24, Esca de la ProTV și alți colegi jurnaliști NU vorbesc deloc despre problema TAROM. No comment!

La cerea celor care au salarii decente  publicăm astăzi Lista TAROM!

George Barbu – 36.000 de lei pe lună pentru FALIMENT!

Starea de fapt

Iată, pe scurt, care este situația REALĂ din România în privința banilor publici:

 • Circa 4 milioane de români muncesc în sectorul privat;
 • Împreună cu „exilații”, alți 2,5 milioane de autohtoni, sunt cei care contribuie DIRECT, prin taxe și impozite, la Bugetul de Stat.
 • Așadar, aproximativ 6,5 milioane de contribuabili susțin DIRECT țara din punct de vedere financiar și productiv.
 • Iar împreună cu bugetarii, pensionarii și elevii, totalul de circa 20 de milioane de români constituie „Piața de Desfacere Românească” atât de iubită de Occident – că doar de aceea ne-au primit în UE și NU ne acceptă în Schengen!
Orban, Bode și Cîțu – Oare chiar au cuțitul în mână?! Sau sunt doar 3 Gușteri?!

Mizerabili pe bani publici

În acest context, intreprinderile de stat, cum sunt TAROM și CEC, ar trebui să fie conduse de oameni de înaltă calitate managerială pentru a produce PROFIT, nu pierderi și, astfel, să verse anual la Bugetul de Stat sume consistente din dividende.

De ce nu se întâmplă așa? Iată câteva motive:

 • oameni nepregătiți puși în funcții de conducere – nepotism și corupție politică;
 • „nepregătiții” sunt plătiți regește pentru a pune în practică dorințele unor grupuri de interese opuse total față de cele REALE ale Bugetului de Stat;
 • controalele ministerelor proprietare sunt inexistente sau, atunci când se „execută” la comandă, acoperă prostia și hoția managerilor;
 • în locul unor decizii reformatoare se fac infuzii periodice de capital din bani publici pentru a ține „pe linia de plutire” companiile falimentate de incompetența șefimii;
 • lipsa totală de transparență a cheltuirii banului public;
 • salarii „nesimțite” de chiar și zeci de mii de euro, cum de exemplu sunt la CEC – unde directorul general Bogdan Neacșu încasează lunar 20.000 de euro, iar de Paști, în plină Pandemie COVID-19, și-a dat o primă de 10.000 de euro!
Valoarea pe Piața Profesională: Crăiță = 17.523 lei; Bode = 13.697 lei; Barbu = 36.000 lei

Solidaritate? Ce glumă proastă!

„În lumina” ultimului punct – lipsa totală de transparență a cheltuirii banului public –, SECUNDA publică SALARIILE uriașe plătite de TAROM chiar și în vreme de Pandemie COVID-19.

SECUNDA are TOATĂ lista de salarii: de la directorul general George Barbu – 36.000 lei, până la ultimul angajat plătit cu 2.000 lei.

Astăzi, SECUNDA publică lista cu salariile mai mari decât salariul mediu pe economie, 5.000 lei.

Cei ȘASE milioane de români care muncesc ca să le plătească LUNAR lefurile nesimțite AU DREPTUL să afle pe ce se duc taxele și impozitele lor, mai ales în vreme de Pandemie COVID-19.

Ca să fie clar: au fost circa 500.000 de români din privat plătitori de taxe și impozite care au fost nevoiți să intre în „șomaj tehnic” în timpul “stării de urgență” decretată pe fondul Pandemiei COVID-19.

Deși aveau DREPTUL legal să primească înainte de Paști circa 800 de lei, angajații din privat au încasat această sumă mică – ridicolă în comparație cu sutele de salarii nesimțite de la TAROM și CEC – abia după ce a trecut sfânta sărbătoare!

Solidaritate pretinsă de la Cotroceni și Palatul Victoria – doar de la angajații din privat!!!

Iar în lipsa lor de empatie, premierul Orban, ministrul Muncii Alexandru, ministrul Finanțelor Cîțu le-au spus celor 500.000 de contribuabili să se împrumute de la prietenii care au bani, pentru a avea ce pune pe masă de Paști, promițându-le că, într-un târziu, Guvernul le va achita ajutorul. Atenție! Ajutor de șomaj plătit tot de angajați, lunar, în Fondul de șomaj! 

Unde a fost SOLIDARITATEA, domnule președinte Klaus Iohannis, domnule premier Ludovic Orban, doamnă ministru Violeta Alexandru și domnilor miniștrii Cîțu și Bode?

Și ca să fie și mai clar: Legea Protecției Datelor Personale NU interzice publicarea salariilor bugetarilor. Dacă ar interzice-o ar trebui interzisă și publicarea declarațiilor de avere ale bugetarilor. Pentru că, altfel, s-ar comite o DISCRIMINARE între bugetari – faptă interzisă de Constituția României.

ATENȚIE! Priviți cât câștigă din bani publici cele mai importante funcții din stat, NET, prin comparație cu ce veți găsi în Lista TAROM:

 • Președintele României, Iohannis – 15.655 lei
 • Premierul Orban – 15.002 lei
 • Vicepremierul Țurcan – 13.959 lei
 • Ministrul Bode – 13.697 lei

Iată salariile „nesimțite” plătite din BANI PUBLICI la TAROM (sunt 226 în valoare de peste 10.000 lei), mai mari decât salariul ministrului Transporturilor Lucian Bode – 13.697:

Până la subliniere sunt cei 101 “dalmațieni” care au salariile mai mari decât al președintelui Iohannis = 15.655 lei.
Până la subliniere, sunt angajații TAROM care au salariile mai mari decât al ministrului Bode = 13.697 lei.

Iată și salariile foarte mari din TAROM plătite din BANI PUBLICI în comparație cu salariile din privat, până la 5.000 de lei:

 

Șantaj și Lege

Așa cum am promis, iată cum am fost amenințați și șantajați în scris de directorul general George Barbu și de avocata atârnătoare Claudia Valerica Hutina.

În NOTIFICAREA TAROM, Barbu & Hutina au înserat și un pasaj care NU avea ce căuta într-o adresă oficială. Acest pasaj a avut rostul să mă amenințe și simultat să mă șantajeze:

Dacă nu te potolești o să-ți facem noi, Barbu & Hutina, o plângere și uite ce o să pățești – o să primești o amendă de până la 20 de milioane de euro; dar dacă nu mai publici nimic despre “salariile nesimțite” atunci nici noi, Barbu & Hutina, nu vom face plângerea. Ordinară formulare!

Iată scrisoarea trimisă de Barbu & Hutina. Am subliniat pasajul amenințare/șantaj:

În final vă oferim legile GDRP așa cum sunt ele puse la dispoziția publicului de către Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.

Articolul 7 din Legea 190/2018 este clar: jurnaliștii au dreptul să publice date de interes public.

SECUNDA nu a publicat date din buletin; a publicat salariile primite din Bani Publici = Interes Public!

Legea 190/2018

Download (PDF, 186KB)

Legea 363/2018

Download (PDF, 360KB)

– VA URMA –

Citiți și alte episoade…

Episodul 5. Managerul Barbu cheamă Armata să preia conducerea TAROM! DOCUMENT în EXCLUSIVITATE
Episodul 4. Pilotul manager Barbu anunță șomaj tehnic la TAROM!
Episodul 3 TAROM. Noi DOCUMENTE în EXCLUSIVITATE. Pentru șefimea plătită regește, care ne amenință cu Justiția: Bani publici = Interes public!
Episodul 2. EXCLUSIVITATE-DOCUMENTE! Salarii regești pentru directorii care falimentează TAROM!
DOCUMENT-EXCLUSIVITATE. Șomaj tehnic de lux: Angajații TAROM vor primi 75% din salariul de ÎNCADRARE!

5K Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv