Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu îi transmite din Qatar lui Cîrstoiu: „Să răspundă la toate acuzațiile. Eu nu i-am cerut lămuriri, dânsul trebuie să se explice bucureștenilor” /JUSTIȚIE: Fost director alTermocentralei Rovinari, trimis în judecată pentru luare de mită / ANM: Vreme ploioasă, temperaturile scad brusc cu până la 15 grade / 

Breaking News:

EXCLUSIV. În 2018, Românii au solicitat 4.906 de vize Schengen și au primit 4.526

Este la îndemâna liderilor români să intrăm în Spațiul Schengen. Dar trebuie să știm să negociem nu să ne facem că negociem!

Față de 2017, refuzul a scăzut la 6,9%, sub rata medie înregistrată în UE de 9,6% se arată într-un raport statistic pus la dispoziția Redacției SECUNDA de Granit Sadiku, News Editor / Communications Manager.

Parlamentul European – Sesiunea 2019 – 2024

La finalului textului informativ, Granit Sadiku scrie: “Poziția politică a unor țări membre se dovedește a fi o barieră pentru aderarea României” la Spațiul Schengen.

Dar ce înțelegem noi că vrea să ne spună, printre rânduri, Granit Sadiku? Că liderii români ce se cred deștepți în țară dacă vor să fie percepuți în UE ca fiind politicieni speciali ca ei trebuie să urmeze doi pași:

  • să indentifice statele care se opun aderării României la Spațiul Schengen;
  • să înceapă deîndată negocieri ADEVĂRATE, nu de fațadă, cu fiecare stat oponent în parte, de pe picior de egalitate.

Dar au liderii României gloanțe ca să negocieze aderarea noastră la Spațiul Schengen de pe picior de egalitate. Desigur că au! Pentru că România are resurse și este o piață bună de desfacere.

Poate așa, liderii României vor fi percepuți de liderii țărilor opozante din UE ca politicieni corupți, naționaliști și războinici – așa cum sunt ei. Sau, dacă vreți, precum e un alt Orban de aceiași etnie cu a premierul nostru, Ludovic: ungurul Victor!

Statistică – Vize Schengen acordate/neacordate de abasadele din București

Dar să ne întoarcem la informațiile oferite de Granit Sadiku. Ultimele statistici oficiale arată că ambasadele Schengen care operează în România au primit în total 4.906 de cereri de viză Schengen. Din numărul total de cereri, ambasadele au emis 4.526 de vize și au respins 339 de solicitanți.

De asemenea, statisticile privind cererea de viză Schengen din 2018 arată că ambasada Franței a trebuit să se ocupe de cel mai mare număr de cereri de viză.

Anul trecut, 857 de români au solicitat o viză Schengen la ambasada Franței de la București. Pe listă au urmat Germania, Olanda, Grecia și Italia.

Conform datelor oficiale, ambasada Franței a emis 820 de vize și a refuzat doar 27.

La polul opus, ambasada Italiei la București a respins cele mai multe cereri. Din 413 cereri, 63 de solicitări au fost respinse – 15,3%.

Reamintim că România este încă printre cele patru țări europene cărora nu li se acordă aderarea în spațiul Schengen, cu excepția Regatului Unit și a Irlandei care au ales să renunțe.

Analiza din care am decupat aceste date – analiză pus la dispoziția Redacției Secunda de Granit Sadiku, News Editor/Communications Manager (SchengenVisaInfo.com) și pe care o oferim integral în limba engleză la finalul textului – explică:

  • “Până în prezent, România a făcut mai mulți pași pozitivi pentru a se alătura acordului Schengen, întrucât se presupune că toate obligațiile tehnice sunt finalizate, dar poziția politică a unor țări membre se dovedește a fi o barieră pentru aderarea României”.
Harta Uniunii Europene – Spațiul Schengen

Informații privind vizele Schengen. Ce este Spațiul Schengen?

Schengen se referă la zona fără pașapoarte a UE care acoperă majoritatea țărilor europene. Nu sunt controale de frontiera dintre țări în Spațiul Schengen Este cea mai mare zonă de călătorie gratuită din lume.

Ce este o viză Schengen?

O viză Schengen este o viză de ședere de scurtă durată, care permite unei persoane să călătorească în orice țară membră a Spațiului Schengen, pentru sejururi de maxim 90 de zile în scop turistic sau de afaceri.

Viza Schengen este cea mai comună viză din Europa. Aceasta permite titularului său să intre, să călătorească în interior și să părăsească zona Schengen din oricare dintre țările membre Schengen.

Cu toate acestea, dacă intenționați să studiați, să lucrați sau să trăiți într-una din țările Schengen pentru mai mult de 90 de zile, atunci trebuie să solicitați o viză națională a acelei țări europene și nu o viză Schengen.

Peste 14,2 milioane de oameni au folosit o viză Schengen în 2018 pentru a călători prin Europa.

Analiza și informațiile lui Granit Sadiku, News Editor/Communications Manager – în engleză

Schengen visa denials in Romania slightly decreased as the country is hoping for accession

A total of 4,906 residents of Romania applied for a Schengen visa during 2018, according to statistics provided by SchengenVisaInfo.com

Latest official statistics show that Schengen embassies operating in Romania received a total of 4,906 Schengen visa applications. Of the total number of applications, embassies issued 4,526 visas and turned down 339 applicants.

That being said, it meant that the percentage share of visa denials in the total number of visa applications was at 6.9%. On a global level, the average rate of Schengen visa denials was at 9.6%.

Moreover, compared to the amount of denied applications in Romania during 2017 a significant decrease is noted. Statistics taken from 2017 show that there 406 unsuccessful applications which at that time accounted for 8.2% of the total.

From a general point of view, Schengen visa application statistics in 2018 show that the French embassy had to deal with the highest number of visa applications. Last year, 857 residents of Romania applied for a Schengen visa at this embassy. In turn, the French embassy issued 820 visas and denied 27 of them. Germany, Netherlands, Greece and Italy followed in the list.

On the other hand, the highest number of visa denials was recorded at the Italian embassy. Based on statistics, 63 visa applicants or 15.3% of the total at this embassy failed to get a Schengen visa.

Romania is still among four European countries which are not granted accession in the Schengen area yet, excluding the UK and Ireland which chose to opt-out. However, its citizens enjoy visa-free regime in Schengen for stays of up to 90 days as long as their intention is rather than business or tourism. By definition, citizens of countries which are labelled as third-nations in Schengen area have to seek visas in order to be allowed to enter the territory.

So far, Romania has made several positive steps to join Schengen agreement as all technical obligations are said to be completed, but the political standing of some member countries turns out to be a barrier for their accession.

Granit Sadiku, News Editor/Communications Manager

Granit Sadiku este redactor-șef la SchengenVisaInfo.com. Deține un masterat în relații internaționale și are o experiență bogată în jurnalism. Principalul obiectiv al lui Granit Sadiku este politicile de viză Schengen aplicate membrilor non-Schengen.

28 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv