Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

JUSTIȚIE: CCR a decis că Parlamentul stabilește data alegerilor / HG adoptată de Cabinetul Orban privind organizarea scrutinului în 6 decembrie este nulă / BEC: Nicușor Dan a câștigat alegerile cu 42,76% – rezultate parțiale (96,95%) / Gabriela Firea a obținut numai 37,98% dintre voturi / Pe locul 3 se află Traian Băsescu: 10,98% / 

Breaking News:
 
UPDATE! ”Stâlpul” PSD în Craiova este acuzat de luare de mită şi spălare de bani

Olguța Vasilescu, colectată de DNA!

După două ore de audiere la DNA București, Lia Olguţa Vasilescu, primarul PSD al Craiovei, a fost reţinută de procurorii DNA și ”cazată” în Beciul Domnesc. Mâine, ea va fi dusă la Tribunalul București pentru a fi arestată preventiv. Acuzațiile sunt multe și grave: 4 infracţiuni de luare de mită, una de spălare de bani şi 3 de folosirea autorităţii sau influenţei în scopul obţinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite. Alături de primarul Craiovei sunt implicaţi în dosar Radu Cosmin Preda, administratorul public al Craiovei, şi Elena Daniela Popescu, reprezentanta unei asociaţii non-profit. Cei doi sunt acuzați de complicitate la luare de mită și au fost plasaţi sub control judiciar pentru 60 de zile.

olguta vasilescu

COMUNICATUL DNA

”(…) În cursul anului 2012, cu prilejul campaniei electorale pentru alegerea primarului municipiului Craiova, mai mulți oameni de afaceri au fost determinați de candidatul Vasilescu Lia Olguța, personal sau prin intermediul unor persoane din echipa de campanie, să efectueze diverse sponsorizări. În scopul obținerii acestor foloase, inculpata s-a folosit de influența pe care o avea asupra oamenilor de afaceri, în calitatea sa de vicepreședinte al organizației județene a unui partid politic.

„Donațiile” respective, estimate la 135.907 euro, făcute în condițiile de mai sus, s-au concretizat atât în realizarea de materiale electorale, dar și pentru organizarea unor spectacole în susținerea campaniei inculpatei. Materialele respective au fost folosite de inculpată, cunoscând că provin din săvârșirea infracțiunii de folosirea autorității sau influenței în scopul obținerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Într-un context diferit, în cursul anului 2014, inculpata Vasilescu Lia Olguța a pretins și primit de la mai mulți oameni de afaceri, pentru și printr-o asociație non profit, cu titlu de mită, suma totală de 544.209, 33 lei, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu.

Concret, în perioada respectivă, inculpata Vasilescu Lia Olguța, direct sau prin intermediari, beneficiind de ajutorul celorlalți inculpați, a solicitat oamenilor de afaceri care aveau în derulare contracte cu Primăria Craiova, să efectueze sponsorizări către asociația reprezentată de inculpata Popescu Elena Daniela, în vederea efectuării unor lucrări de reabilitare a fațadelor unor clădiri din municipiul Craiova.

Oamenii de afaceri au acceptat solicitările formulate de inculpata Vasilescu Lia Olguța în considerarea atribuțiilor pe care aceasta le avea în calitate de primar, pentru a nu întâmpina din partea edilului dificultăți în buna desfășurare a contractelor, în efectuarea plăților și în recepționarea lucrărilor.

De asemenea, edilul a beneficiat în mod direct de avantaje nepatrimoniale constând în acumularea de capital electoral, aspecte invocate deja în spațiul public într-o emisiune televizată din data de 02 martie 2016”.

lia olguta vasilescu

Tot un zâmbet la intrare în DNA

Lia Olguța Vasilescu, vicepreședinte PSD și primarul municipiului Craiova, s-a prezentat la ora 13.50 la audieri la DNA București. Râzând cu gura până la urechi, ea a încercat să blufeze, sugerând că este un dosar politic.

Olguța le-a declarat jurnaliștilor prezenți la sediul DNA că nu știe dacă are calitatea de suspect sau de martor în dosar.

”Am fost citată, nu știu nimic”, a afirmat ea, adăugând că nu ar trebui să fie cineva surprins că procurorii vizează și Primăria Craiovei.

Ascunsă după ochelari de soare, Olguța Vasilescu a venit însoțită de avocatul său.

Două ore mai târziu, DNA a anunțat că a reținut-o pentru 24 de ore și va cere arestareas ei preventivă pentru 30 de zile.

Citiți aici informații despre “Lia Olguța Vasilescu, ”stâlpul” PSD în Craiova, este audiată la DNA”
20 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv